Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαιάς Φώκαιας με θέμα το χωροταξικό του Καλλικράτη

Η πληθώρα απόψεων που ακούστηκαν από τους Συμβούλους δεν οδήγησε σε ομόφωνη απόφαση που να μπορεί να αποτελέσει πρόταση για την αλλαγή της υφιστάμενης χωροθέτησης του προτεινόμενου Δήμου «Θορικού».

Μανώλης Τσαλικίδης :

"Το Κοινοτικό μας Συμβούλιο παρέδωσε μαθήματα δημοκρατικής λειτουργίας και έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι η Παλαιά Φώκαια αποφασίζει ελεύθερα και δεν χειραγωγείται".

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ανήμερα της Αγίας Ειρήνης πολιούχου της πόλης συνεδρίασε σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαιάς Φώκαιας για να εκφράσει την άποψή του για το χωροταξικό που ανακοίνωσε το Υπουργείο. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναβύσσου κ. Α. Κωνσταντέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναβύσσου κ. Ακούσογλου και κα. Κωστίμπα., οι οποίοι και εξέθεσαν τις απόψεις τους. Επίσης παράστησαν και ανέπτυξαν τις απόψεις πολλοί πολίτες της περιοχής μας και μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών».

Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική διαδικασία χωρίς υπερβολές και εντάσεις, όλοι οι κοινοτικοί σύμβουλοι λειτούργησαν πέρα από παρατάξεις και ηγετικές γραμμές, χωρίς σκοπιμότητες, ψηφίζοντας με γνώμονα των συμφέρον της Π. Φώκαιας και της ευρύτερης περιοχής.

Τοποθετήσεις Προέδρου και κοινοτικών συμβούλων

Ο Πρόεδρος και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν τη γνώμη τους με συναίσθηση του καθήκοντός τους, αλλά και του ιστορικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Οι πολλές προτάσεις που διατυπώθηκαν αποτυπώνουν τον έντονο προβληματισμό όλων και την συνύπαρξη πολλών τάσεων και απόψεων.

Ο πρόεδρος κ. Τσαλικίδης ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας:

"Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Παλαιάς Φώκαιας συνεδριάζει σήμερα όχι γιατί είναι υποχρεωμένο. Θέλω όμως ως Πρόεδρος της Κοινότητας να δώσω τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του συμβουλίου να τοποθετηθούν δημόσια για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Θέλω όλοι μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: η Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας δεν θα γίνει αντικείμενο χειραγώγησης από κανέναν, δεν μπορεί να αποτελέσει σκαλοπάτι για την πολιτική παρουσία, ή εξέλιξη οποιουδήποτε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλους ότι δεν έχω συμφωνήσει με κανέναν και οι αποφάσεις μου δεν προκύπτουν από πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά από αρχές και αξίες τις οποίες έχω δεσμευτεί τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και απέναντι στον εαυτό μου να υπηρετήσω.

Θέλω επίσης να πω σε όλους ότι νιώθω αποστροφή για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο των τοπικών πολιτικών εξελίξεων. Μικρότητες, απειλές, όψιμες φιλίες, χαϊδέματα, μικροπολιτικά παιχνίδια, κατασκευασμένα δημοσιεύματα.


Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να γίνω μέρος αυτής της θλιβερής διαδικασίας. Και δεν θα γίνω."


και συνέχισε ο κ. Τσαλικίδης:

"Είχα εξαρχής ταχθεί υπέρ της δημιουργίας του ενιαίου Δήμου των 8 ΟΤΑ του Συνδέσμου Λαυρεωτικής (Καλύβια, Κερατέα, Λαύριο, Ανάβυσσο, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα, Κουβαράς Αγ. Κωνσταντίνος) θεωρώντας ότι αυτό το σχήμα έχει περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης. Έτσι σήμερα εάν έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό από το προτεινόμενο Δήμο Θορικού (Καλύβια, Π. Φώκαια, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Κουβαράς) αυτό παραμένει η δημιουργία του ενιαίου δήμου των 8 του Συνδέσμου Λαυρεωτικής".

Ο Αντιπρόεδρος κ. Τσούνης συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τσαλικίδη για τη δημιουργία του ενιαίου δήμου των 8 του Συνδέσμου της Λαυρεωτικής.

Ο κ. Φιλίππου δήλωσε : "αυτοί που αποφάσισαν για εμένα χωρίς εμένα ας πάρουν αυτοί και την ευθύνη. Δεν θέλω να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις με τους γειτονικούς δήμους και ψηφίζω τη θέση του Υπουργού" (Δήμος Θορικού).

Ο κ. Σαρρής συμφώνησε με την πρόταση του κ. Φιλίππου

Ο κ. Βασιλείου συμφωνεί με την πρόταση του κ. Φιλίππου.

Ο κ. Χασάπης πρότεινε τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου των 8 ΟΤΑ του Συνδέσμου Λαυρεωτικής (Καλύβια, Κερατέα, Λαύριο, Ανάβυσσο, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα, Κουβαράς Αγ. Κωνσταντίνος), αλλά σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό πρότεινε να ενταχθεί η Π. Φώκαια στο προτεινόμενο δήμο Λαυρεωτικής (Λαύριο, Κερατέα, Αγ. Κωνσταντίνος).

Ο κ. Μακροδημήτρης συμφώνησε με τη πρόταση του κ. Χασάπη.

Ο κ. Λάμπρου πρότεινε να ενταχθεί η Π. Φώκαια στο προτεινόμενο δήμο Λαυρεωτικής (Λαύριο, Κερατέα, Αγ. Κωνσταντίνος).

Ο κ. Μπουκουβάλας πρότεινε τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου των 8 ΟΤΑ του Συνδέσμου Λαυρεωτικής (Καλύβια, Κερατέα, Λαύριο, Ανάβυσσο, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα, Κουβαράς Αγ. Κωνσταντίνος), αλλά σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό πρότεινε τη δημιουργία ενός δήμου με 6 ΟΤΑ (Π. Φώκαια, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαύριο, Κερατέα, Αγ. Κωνσταντίνος).

Ο κ. Κατινάρης δεν πήρε θέση και ψήφισε λευκό.

Ο κ. Αποστόλου προτείνει να γίνει δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι πολίτες της Π. Φώκαιας.

Η εικόνα και ο τρόπος που οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι πολίτες εξέφρασαν τις απόψεις τους είναι σίγουρα η καλύτερη απάντηση προς όσους θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την Παλαιά Φώκαια κατασκευάζοντας σενάρια και μεθοδεύοντας την προοπτική της αρεσκείας τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york