Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επιστολή Προέδρου Συλλόγου Γονέων Διονύσου

Αγαπητοί φίλοι

Από την ερώτηση του βουλευτή κ. Καντερέ και τις αιτήσεις του ΟΣΚ και του Δήμου Διονύσου για παραχώρηση του σπιτιού στο 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς και από τις απαντήσεις βγάζω τα παρακάτω αντικειμενικά συμπεράσματα:

1. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου της κας Μπιρμπίλη (αμφιβάλλω αν η ίδια είναι γνώστης) και η Περιφέρεια Αττικής αγνόησαν παντελώς την από 1979 θέσπιση από την Νομαρχία του συγκεκριμένου χώρου ως σχολικού.

2. Ο Δήμος Διονύσου, ο ΟΣΚ, η Νομαρχία και το Νηπιαγωγείο, έχουν γραπτά και προφορικά ζητήσει κατ' επανάληψη την παράδοση του χώρου και του σπιτιού στον ΟΣΚ.

3. Η ιδιοκτησία του ακινήτου έχει καταγραφεί στα κιτάπια του Δασαρχείου από κτίσεως (πριν το 1950;).

4. Το Δασαρχείο ζητάει τη συνδρομή της Περιφέρειας (500 χιλ. €;) για να ανακαινίσει το κτίριο.

5. Το "Κράτος" (το γνωστό και μη εξαιρετέο) αντιπροσωπευόμενο δια του Δασαρχείου (ποιος αλήθεια άνθρωπος κρύβεται από πίσω και κρίνει τις ανάγκες της κοινωνίας;)έκρινε τώρα ότι θέλει το κτίριο για τις ανάγκες του. Πριν δυο χρόνια συζήταγε και επίσημα την πώλησή του στον ΟΣΚ (είναι καταγεγραμμένο) αλλά σε καλή τιμή !!!!!!!!!

6. Αποφασίζει κάποιος κύριος ή ίσως επιτροπή, διαφορετικά από τις ανάγκες του τόπου μας ερήμην υμών και των παιδιών μας.

7. Αν θέλει να έχει κτίριο για τις ανάγκες του το Δασαρχείο, ας πάρει τα 500 χιλ. και ας πάει να χτίσει νέο στα καμένα πάνω στο βουνό (όλο δικό του είναι) και όχι να θέλει κτίριο ανάμεσα σε οικόπεδα των 600 χιλ/στρέμμα. Και τότε ας δώσει το κτίριο στον ΟΣΚ.

8. Στις σημερινές τραγικές Δημοσιοοικονομικές συνθήκες, είναι περιττές οι πολυτέλειες για το "Κράτος" αυτό.

Το "Κράτος" δεν καταλαβαίνει. Το Κράτος του Διονύσου (Κάτοικοι, γονείς παιδιά, εκπρόσωποι και φορείς) πρέπει να συνεχίσουμε με πίστη το αγώνα μας και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε, δείχνοντας στο "Κράτος" το αυτονόητο που πρέπει να κάνει με την περιουσία του.

Η Ένωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση σύγκλιση όλων των Δ.Σ. των Σχολικών φορέων του Διονύσου με σκοπό την πραγματοποίηση εκδήλωσης ενημέρωσης των κατοίκων, φορέων, υποψηφίων Δημάρχων, Υπουργείων, Περιφέρειας, Νομαρχίας κ.λ.π.

Φιλικά

Γιάννης Πάντζιος

Πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Διονύσου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york