Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Απάντηση σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη στα Γλυκά Νερά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή του συμπολίτη μου κ. Ηλιόπουλου και τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις του σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη και τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυκών Νερών κατά την συζήτηση για την ψήφιση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης.

Με την ευκαιρία αυτής της επιστολής αλλά και λόγω των όσων ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τα οποία με προβλημάτισαν και ως αιρετό αλλά κυρίως ως πολίτη, θα ήθελα να παρουσιάσω τη δική μου οπτική για το συγκεκριμένο θέμα.

Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία βρισκόταν στο στάδιο της διαβούλευσης για αρκετό καιρό, στοχεύει αναμφισβήτητα στην οδική ασφάλεια αλλά και στην ομαλότερη καθημερινότητα των δημοτών της πόλης και είναι άμεσα αναγκαίο να εφαρμοστεί.

Και για αυτόν ακριβώς το λόγο την υπερψήφισα.

Η πληθυσμιακή αύξηση των Γλυκών Νερών τα τελευταία χρόνια δημιούργησε την ανάλογη κυκλοφοριακή επιβάρυνση αλλά και ποικίλα προβλήματα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης.

Η κυκλοφοριακή μελέτη αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, στη διευκόλυνση των οδηγών και πεζών, αλλά το κυριότερο στην ασφάλειά τους.

Πολύ σημαντικό θεωρώ, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, τις παρεμβάσεις που αφορούν πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις που σχετίζονται με τα Σχολεία της πόλης μας. Μάλιστα, θα πρότεινα κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον οι μονοδρομήσεις να είναι όλες ήπιας κυκλοφορίας, ενώ στα αντίστοιχα πεζοδρόμια να υπάρξουν αναπλάσεις με παρτέρια, όμορφο αστικό φωτισμό κ.λπ., κάτι που θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια των μαθητών μας, αλλά και στην καλύτερη εικόνα της πόλης μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω την άποψη ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, μόνο όταν όλοι μας βάλουμε το ατομικό συμφέρον πίσω από το συλλογικό.

Η άρνηση και ιδιαίτερα η λογική του «πολιτικού κόστους», σε ζητήματα ποιότητας ζωής και ασφάλειας των πολιτών, δεν πρέπει να αποτελούν τα κριτήριά μας για την ανάληψη αποφάσεων που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Σε μια εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, όλοι μας οφείλουμε ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες να δώσουμε το δικό μας ξεχωριστό αλλά τόσο επωφελές για την τοπική μας κοινωνία παράδειγμα της προσφοράς και των προτάσεων.

Αλμπάνης Ευάγγελος

Υπ. Διδάκτωρ Ε. Μ. Πολυτεχνείου

Δημοτικός Σύμβουλος Γλυκών Νερών Αττικής

Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york