Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Οι θέσεις της Κίνησης Πολιτών Γέρακα σχετικά με την πρόσκληση για "Κοινωνική Συμφωνία" μεταξύ των καταστηματαρχών της Πλατείας Μακεδονίας και του Δήμου Γέρακα.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Γέρακα
«Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία μας, καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι μαζί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Δήμος Γέρακα βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό τόσο των εμπόρων όσο και των καταναλωτών.

Με μια νέα πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Αθανάσιος Ζούτσος προσκάλεσε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης με τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Μακεδονίας) σε μια κοινωνική συμφωνία, ζητώντας τους να μειώσουν δραστικά τις τιμές επί του καταλόγου των παρεχόμενων προϊόντων ώστε να είναι προσιτές στους δημότες όλων των εισοδημάτων, όπως διαμορφώνονται στην παρούσα οικονομική κρίση, με αντάλλαγμα την απαλλαγή τους από τον την καταβολή τελών στο Δήμο για όλο το 2010.

Η πρόσκληση έγινε δημόσια στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Μαΐου και αναμένεται η απάντηση των καταστηματαρχών».

Και μια οφειλόμενη απάντηση
Για αυτούς που έχουν ασθενή μνήμη θυμίζουμε τα εξής:

Προτάσεις της Κίνησης Πολιτών Γέρακα (Ιούνιος 2008)
Στο 4ο τεύχος «Πολίτης του Γέρακας» (ενημερωτική έκδοση της Κίνησης Πολιτών Γέρακα) δημοσιεύθηκε προφητικό κείμενο του Γιάννη Λαζάρου με τίτλο «της ακρίβειας τον καιρό». Μεταξύ άλλων ο κ. Λαζάρου πρότεινε τα εξής μέτρα:
- Να παγώσουν τα δημοτικά τέλη για τα επόμενα δύο χρόνια.
- Να μειώσει ο Δήμος κατά 5% το δημοτικό φόρο στα μαγαζιά και στις καφετέριες κ.α. με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες θα μειώσουν και αυτοί κατά 5% τις τιμές στα προϊόντα τους.
- Να μειωθεί το τιμολόγιο για τα δίδακτρα στα καλοκαιρινά τμήματα των παιδιών. Ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα με απαλλαγή για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

Ένα χρόνο μετά στον «Πολίτη του Γέρακα» υπήρξε σχετικό κείμενο της Βάσω Νούτσου για τα καλοκαιρινά προγράμματα του Δήμου. Το ρεπορτάζ αποδεικνύει με πίνακες (Γέρακας, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βριλήσσια) ότι το κόστος για μία οικογένεια στο δικό μας δήμο ήταν δυσβάστακτο.

Τώρα, ξαφνικά, ανακάλυψαν την οικονομική κρίση, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη ή προτρέπουν τους καταστηματάρχες στην κεντρική πλατεία να μειώσουν τις τιμές.
Κάλιο αργά, παρά ποτέ.

Υ.Γ. Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Δήμου Γέρακα καταγράφηκε ένα νέο ρεκόρ… Ο δήμαρχος Θ. Ζούτσος έχει την τιμητική του καθώς στις 32 σελίδες του περιοδικού δημοσιεύονται 22 φωτογραφίες του δημάρχου. Στο επόμενο τεύχος ελπίζουμε να υπάρχουν φωτογραφίες του δημάρχου και στις 32 σελίδες του περιοδικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york