Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής στον Αυλώνα

Στα πλαίσια του Προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που έχει ξεκινήσει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΟΣΑ) και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ομάδα οδοντιάτρων εξέτασε 200 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα.

Σκοπός του Προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής είναι η καταγραφή των ευρημάτων από την εξέταση των παιδιών για περαιτέρω ερευνητικούς σκοπούς καθώς και η ενημέρωση των γονέων με ειδικό έντυπο. Για όλη την διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος η συμμετοχή των παιδιών είναι ιδιαίτερα θερμή και η βοήθεια διευθυντών και δασκάλων ανεκτίμητη. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συμμετοχή των εθελοντών οδοντιάτρων του ΟΣΑ για την επιτυχία του προγράμματος.

"Με την πρωτοβουλία για την εφαρμογή αυτού του σημαντικού προγράμματος στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής”, δήλωσε ο Νομάρχης Λ. Κουρής, “συμβάλουμε αποτελεσματικά στην παρακολούθηση της στοματική υγείας του μαθητικού πληθυσμού καταγράφοντας παράλληλα τις ανάγκες των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, όπου αυτές υπάρχουν. Στόχος μας είναι η μακροχρόνια αναβάθμιση της υγείας των παιδιών μας μέσω της σωστής ενημέρωσης και της άμεσης πρόληψης ".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york