Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ραφήνα: Δέκα λιμενικοί τα «έπαιρναν» για να εκδίδουν άδειες ταχύπλοων

78b9dc81d0c2ce4d17325c1198e427c4_XL Δέκα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας εμπλέκονται στην υπόθεση με την έκδοση αδειών χειριστών ταχύπλοων έναντι αμοιβής, χωρίς τη συμμετοχή των υποψηφίων στις προβλεπόμενες εξετάσεις, σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ολοκληρώθηκε και αντίγραφο του οποίου απεστάλη στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Ύστερα από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη και απόφασης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Δημητρίου Μπαντιά, για τέσσερις λιμενικούς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες απομάκρυνσής τους από την εν λόγω υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη του στρατιωτικού ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή ένας από τους λιμενικούς έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, ζητείται να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση για το γεγονός ότι απώλεσαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν διεκπεραίωσαν αυτά εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής.

Την όλη υπόθεση χειριζόταν εδώ και καιρό το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας Αθηνών.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/269265/rafina-deka-limenikoi-ta-epairnan-gia-na-ekdidoyn-adeies-tahyploon#ixzz2Hce2sakb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york