Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Νίκος Έξαρχος: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Στο πλαίσιο των ενεργειών ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ο επικεφαλής της Προοδευτικής Διαδημοτικής Παράταξης Νίκος Έξαρχος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Παλλήνης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του οικισμού.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην πολιτική που ενστερνίζεται ο Κ. Έξαρχος και οι συνεργάτες του για μία αποτελεσματική Τ.Α. που ξεκινά από την ταυτοποίηση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

«Οι πόλεις δεν πρέπει να νοούνται απλά ως ένα σύνολο οικημάτων και υποδομών που ανεγείρονται με στόχο την οικονομική ανάπτυξη βάσει αριθμών. Το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει παγκοσμίως. Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ιεραρχήσουμε πιο υψηλά την ποιότητα στη Ζωή μας, στα επιχειρηματικά μας σχέδια και στη διαχείριση των κοινωνικών μας θεμάτων».

Στην τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της παράταξης μίλησε για «τις συνεχείς μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις οι οποίες δίνονται προεκλογικά και ξεχνώνται μετεκλογικά» και ζήτησε «το αυτονόητο για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης που δεν είναι άλλο από την άμεση συμμετοχή των δημοτών στη διαμόρφωση του Νέου Δήμου».

Ο κ. Έξαρχος σε εκτενή συζήτηση που είχε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους κατοίκους της περιοχής άκουσε για τα χρονίζοντα προβλήματα και τις ελλείψεις σε υποδομές που έχει ο οικισμός και τοποθετήθηκε στα δίκαια αιτήματα ετών τόσο του Προέδρου του Οικισμού Θανάση Ηλιόπουλου όσο και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα αιτήματα, με τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Παλλήνης δεν ασχολείται για την επίλυση τους, περιγράφουν έναν οικισμό παραμελημένο.

Οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται σε θέματα Υγείας και Επικοινωνίας ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για την περιβαλλοντική ασυνειδησία που επιδεικνύει η τσιμεντοβιομηχανία Premix.

Η ανάπτυξη της περιοχής και η καθημερινότητα θα βελτιωνόντουσαν σημαντικά με:

* Τη λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ (τα οποία εξακολουθούν να μη λειτουργούν, παρά τις πομπώδεις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, ταλαιπωρώντας καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας)
* Την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης για την περιοχή του Λουτρού (όπου βρίσκεται ο οικισμός),
* Τη διευθέτηση του αποχετευτικού προβλήματος και
* Τη βελτίωση της επικοινωνίας, με την πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και τη δημιουργία πεζογέφυρας πάνω από την Αττική Οδό για την καλύτερη σύνδεση του οικιστικού ιστού του οικισμού με το κέντρο της Παλλήνης.

Τα πράγματα πολλές φορές είναι απλά.
Αρκεί να υπάρχει Θέληση, Γνώση και Προγραμματισμός

Ο Νίκος Έξαρχος ανέφερε ότι θα υπήρχαν λιγότερα προβλήματα αν η Δημοτική Αρχή είχε αναλάβει τις ευθύνες της. Με την ολιγωρία που επέδειξε, τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν, αυξάνοντας τη σημαντικότητα και την πολυπλοκότητά τους.

Η ποιότητα του περιβάλλοντος και της Ζωής υποβαθμίστηκε, αναφέροντας ως προτεραιότητα της παράταξής του, μία «νέα τοπική περιβαλλοντική πολιτική» με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (όπως φωτοβολταϊκά συστήματα) και την εισαγωγή καινοτόμων κοινωνικών κα περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών.

«Κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια για να επιτύχει θα πρέπει να συνυπολογίζει προσεκτικά τις ανάγκες όλων των κοινωνικών και των παραγωγικών δυνάμεων»

Στις επαφές που είχε ο κ. Έξαρχος συνοδευόταν από μέλη της παράταξης, τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Σμέρο και τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μερτζάνο και Μαρία Λεβαντή, οι οποίοι στηλίτευσαν τις ελλείψεις στη διαχείριση της σημερινής δημοτικής αρχής και τόνισαν την ανάγκη μίας νέας αρχής για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york