Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων στους Εθνικούς οδικούς άξονες

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων στην Αττική. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 α της  υπαρ. Β-27660/712 απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων και Μεταφορών-  Επικοινωνιών (ΦΕΚ 519 Β/12-8-1992), επιβάλλεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πετρελαιοκινήτων επιβατικών ΙΧ και φορτηγών ΙΧ αυτοκινήτων κάτω των 4.000 kg στο Εθνικό οδικό δίκτυο που διέρχεται από την Αττική και συγκεκριμένα τις Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, Αθηνών - Πατρών και την Αττική Οδό, όταν αυτές βρίσκονται εντός περιοχών που απαγορεύεται η κυκλοφορία όπως Αγ. Στέφανος- Κρυονέρι ή Σπάτα- Κορωπί.
Με τον τρόπο αυτό, επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα  στους κατόχους οχημάτων που κατοικούν εκτός Αττικής και χρησιμοποιούν  υποχρεωτικά το  εθνικό οδικό δίκτυο ώστε, για παράδειγμα, να κατευθυνθούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ερωτάται η/ο  κα/κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη ρύθμιση ώστε να επιτρέπεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, η διέλευση των πετρελαιοκίνητων ΙΧ οχημάτων στους Εθνικούς οδικούς άξονες;
2. Ανεξάρτητα από το παραπάνω, προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα της πετρελαιοκίνησης εντός Αττικής και αν όχι, γιατί;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york