Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Κατάθεση υποψηφιότητας Δημάρχου από τον Παναγιώτη Βορριά, Δήμαρχο Αγίου Στεφάνου

Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 για το νέο μας Δήμο με την ονομασία Δήμος Διονύσου και έδρα τον Άγιο Στέφανο, θα διεξαχθούν σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον. Γι΄ αυτό έχουν ιδιαίτερη σπουδαιότητα για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

Οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες απαιτούν έναν Δήμαρχο, που πιστεύει βαθιά στην αναμόρφωση του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και είναι ικανός να την υπηρετήσει. Έναν Δήμαρχο, που υπηρετεί πρωτίστως τις αρχές της Διαφάνειας, της Συμμετοχής, της Διαβούλευσης.

Ο νέος μας Δήμος, που προκύπτει από τη συνένωση των 7 Δήμων και Κοινοτήτων, δεν μπορεί να χτιστεί με τα παλιά υλικά ενός μακρινού παρελθόντος, που κρίθηκε τελεσίδικα, ειδικά τώρα που δρομολογούνται ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν χτίζεται, πολύ περισσότερο, από επαγγελματίες της Αυτοδιοίκησης, που νομίζουν ότι, μπορούν ισόβια να διαφεντεύουν και να χειραγωγούν τα δημοτικά πράγματα με πρακτικές και πολιτικές περασμένων δεκαετιών, μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των δυναμικά αναπτυσσόμενων τοπικών μας κοινωνιών.

Καταθέτω την υποψηφιότητα μου για το νέο μας Δήμο μέσα από τις διαδικασίες, που προβλέπει ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω.

Σας διαβεβαιώνω ότι, μέχρι σήμερα, δεν διαχειρίστηκα πράγματα ή καταστάσεις. Πάντοτε δημιουργούσα, τόσο σαν πολιτικό στέλεχος όσο και σαν μέλος δημοτικών παρατάξεων. Στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία υπηρέτησα σε θέσεις που χαρακτηρίζονταν σαν καινοτόμες.

Όσοι με γνωρίζουν από τη διοίκηση του Δήμου Αγ. Στεφάνου την τετραετία, που διανύουμε, μπορούν να βεβαιώσουν ότι, η διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου μόνο αυτοσκοπός δεν είναι. Αντίθετα είναι μια συνειδητή προσπάθεια με στόχο να υπηρετήσω τις αλλαγές και τομές στο νέο μας Δήμο προς όφελος του Δημότη.

Στηρίζομαι στη δύναμη των Δημοτών μας, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και αγκυλώσεις και κληρονομημένες προκαταλήψεις, για μια Πόλη για τον Πολίτη και τον Άνθρωπο.

Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Είμαι έτοιμος, με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αξιολόγηση και την ευθυκρισία της τοπικής κοινωνίας, να αναλάβω μια σημαντική πολιτική ευθύνη - «Να οδηγήσουμε μαζί το νέο μας Δήμο μπροστά».


Παναγιώτης Βορριάς

Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york