Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επιστολή προς τους γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Διονύσου

Αγαπητοί Γονείς,

Τα ΔΣ της Ένωσης Γονέων Διονύσου και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου αποφάσισε να απευθυνθεί με αυτή την επιστολή σε εσάς προκειμένου να σας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το κτηριακά προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας.

Το γεγονός ότι το θέμα που σας ενημερώνουμε εστιάζετε στο 2ο Νηπιαγωγείο δεν είναι μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα γονιό και να μην επηρεάσει κανένα σχολείο.

Συγκεκριμένα επί σειρά ετών το Ο.Τ 96 είναι χαρακτηρισμένο ως σχολικός χώρος. Σε τμήμα του έχει κτιστεί το 6/θέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο του οποίου οι προδιαγραφές είναι μονοθέσιου σχολείου. Τμήμα του συγκεκριμένου ΟΤ έχει καταπατηθεί και έχει κτιστεί οικία , τμήμα του διεκδικείται από ιδιώτες στα δικαστήρια και τέλος σε τμήμα του υπάρχει ένα μικρό σπίτι το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούσε το Δασαρχείο.

Το 2ο Δημοτικό ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2002 και τον Σεπτέμβριο του 2003 το 2ο Νηπιαγωγείο.

Σήμερα το Δημοτικό λειτουργεί ως 10θέσιο και το Νηπιαγωγείο ως 2θέσιο ολοήμερο.

Στο κτήριο του Νηπιαγωγείου οι μικροί μαθητές ασφυκτιούν.

Τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης αιθουσών δεν φοιτήσαν όλα τα προνήπια. (Όλοι γνωρίζουμε ότι στον Δήμο μας δεν λειτουργεί δημόσιος παιδικός σταθμός και η εκπαιδευτική στέγαση των προνηπίων από το νηπιαγωγείο είναι απαραίτητη).

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή καθιστούν το κτηριακό πρόβλημα του Δήμου μας ιδιαίτερα εκρηκτικό.

Από τον σύλλογο γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου, την Ένωση Γονέων και τους εκπαιδευτικούς πολλά χρόνια διεκδικείται να αποδοθεί ολόκληρος ο χαρακτηρισμένος σχολικός χώρος στον ΟΣΚ ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επεκτάσεις των σχολείων , και μάλιστα άμεσα, επειδή οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν.

Αντί αυτού ενημερωνόμαστε ότι το Δασαρχείο θέλει να επισκευάσει τον οικίσκο και μας καλεί να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις εργασίες του.

Θεωρούμε εμπαιγμό από την πλευρά της πολιτείας όλο αυτό που πρόκειται να γίνει. Τόσα χρόνια που δίπλα στα σχολεία των παιδιών μας υπήρχε αυτός ο χώρος αφύλακτος, πηγή μολύνσεων με τον βόθρο ανοικτό, και ελεύθερο στην πρόσβαση σε κάθε άτομο που καμία σχέση δεν είχε με την σχολική κοινότητα κανένας υπεύθυνος από το Δασαρχείο δεν ενδιαφέρθηκε.

Τι άλλαξε τώρα;

Αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη παρουσίας του δασοφυλακείου στην περιοχή γιατί αυτό πρέπει να είναι σε βάρος των σχολικών χώρων του Διονύσου και δεν χρησιμοποιείτε το μεγαλύτερο κτίριο ιδιοκτησίας του Υπ. Γεωργίας που υπάρχει λίγο πιο πάνω βγαίνοντας από την οικιστική περιοχή και που του ανήκει;

Αγαπάμε το Δασός, το Περιβάλλον, τα Παιδιά μας.

Στόχος μας δεν είναι να χτίσουμε το σπίτι μας, αλλά να εξασφαλίσουμε σχολείο για τα παιδιά μας του Δήμου μας.

Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων να πάρουν απόφαση για το θέμα.

Τα ΔΣ της Ένωσης Γονέων Διονύσου και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα προστατεύσει το δικαίωμα των παιδιών μας σε δημόσια και ασφαλή κτήρια.



Για το ΔΣ του συλλόγου Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Διονύσου

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κ. Χαρίτος Ρ. Παράσχη



Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Διονύσου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γ. Πάτζιος Εμ. Ριτζατάκης


Mail Επικοινωνίας:

1. Σύλλογος 2ου Νηπιαγωγείου: sg2ounhpdionysou@gmail.com

ΡΑΛΛΟΥ ΠΑΡΑΣΧΗ 6947277684

2. Ένωση Γονέων ΛΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 6947687016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york