Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Τετάρτη 2/6/2010

Συνάδελφοι  – συναδέλφισσες
Το  ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής  θα συνεδριάσει την  Τετάρτη 2/6/2010 με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

  1. Αναπλήρωση εκπαιδευτικού-Μετακινήσεις
  2. Τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε θέσεις Δ/ντών σχ. μονάδων, Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων
  3. Αναγνώριση τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών
  4. Χορήγηση άδειας άσκησης έργου με αμοιβή
  5. Συμμετοχή εκπαιδευτικού σε Δ.Σ. Ανώνυμης Εταιρείας
  6. Λειτουργία 2ου Δ.Σ. Αφιδνών
  7. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών

Στα πλαίσια  ισονομίας και  διαφάνειας πάντα  θεωρούσα και θεωρώ ότι ρόλος  του αιρετού είναι η προάσπιση  των συμφερόντων των συναδέλφων. Σας ενημερώνω λοιπόν, από τώρα τα εξής:
  1. Σήμερα 28/5/2010 κατέθεσα γραπτά το αίτημα να συμπεριληφθεί στην Η.Δ. θέμα που έχει να κάνει με την τοποθέτηση των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών. Αυτή η διαδικασία έπρεπε να είχε γίνει. Στην επικειμένη λοιπόν συνεδρίαση στις 2/6 οπωσδήποτε θα πρέπει να γίνει αυτό. Για ενημέρωσή σας: Θα πρέπει να γίνει κατάλογος με το  χαρακτηρισμό υπεραρίθμων εκπαιδευτικών  κατά σχολική μονάδα και κατά κλάδο, για το Σχολικό έτος 2010-2011, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΠΔ 50/96 όπως τροποποιήθηκε από το ΠΔ 100/97 και τις υπ’ αριθμ. 50946/Δ2/6-5-2010 και 58658/Δ2/21-5-2010 εγκυκλίους του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΒΜΘ. Οι υπεράριθμοι  εκπαιδευτικοί ,αφού λάβουν γνώση ενυπογράφως των ονομαστικών καταστάσεων, με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων, καλούνται να δηλώσουν τα σχολεία που επιθυμούν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον πίνακα κενών που κοινοποιήθηκε στις 7-5-2010. Το συμβούλιο οφείλει να τοποθετήσει πρώτα τους υπεράριθμους βάσει της κείμενης νομοθεσίας και να γνωστοποιήσει σε ΟΛΟΥΣ τα εναπομείναντα οργανικά κενά, για να τοποθετηθούν.


  1. Επίσης ζήτησα εγγράφως να ξεκαθαρίσει η περίπτωση  συναδέλφισσας ΠΕ60 που έχει οργανική θέση στο 4ο Νηπ. Ραφήνας. Το νηπιαγωγείο αυτό ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ( όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά). Ας αποφασίσει η Προϊσταμένη του 3ου Γραφείου ( που όφειλε να το είχε κάνει) τι θα γίνει με το νηπιαγωγείο αυτό. Θα καταργηθεί ; Υπάρχει επικοινωνία με το Δήμο Ραφήνας; Τι Θα γίνει με τη συναδέλφισσα που είναι με οργανική θέση σε σχολείο «φάντασμα»; Ακόμα και στους πίνακες με τα κενά φαίνεται ότι το νηπιαγωγείο λειτουργεί ! ! ! …….

ΡΑΦΗΝΑΣ 4ο 9520817 2 Β 0 ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ 

Διατυπώνω ξεκάθαρα τη θέση μου: Έπρεπε ήδη να είχε χαρακτηριστεί η συναδέλφισσα υπεράριθμη και το νηπιαγωγείο ή να καταργηθεί ή να συγχωνευτεί. Η ολιγωρία της προϊσταμένης που δεν προχώρησε στην κατάργηση οδηγεί τη συναδέλφισσα για μια ακόμη χρονιά σε λειτουργική υπεραριθμία και κατ' επέκταση  σε νέα ταλαιπωρία, που δυστυχώς δεν μπορεί να λυθεί φέτος. Η όποια λύση θα είναι την επόμενη σχολική χρονιά με τις μεταβολές από το υπουργείο. Ουσιαστικά δηλαδή δεν μπορεί να δοθεί άλλη λύση από αυτή.
  1. Στην  Η.Δ. ως 6ο θέμα αναγράφεται η Λειτουργία 2ου Δ.Σ. Αφιδνών ( Ιπποκράτειος Πολιτεία). Ενημερώνω ότι στα οργανικά κενά που δόθηκαν στις 7/5/2010, το συγκεκριμένο σχολείο εμφανίζει 4 κενά.

ΑΦΙΔΝΩΝ 2ο
(Ιπποκράτειος Πολιτεία)
4 Γ 4
Σε περίπτωση  που υπάρχει μεταβολή με εισήγηση του Προϊσταμένου του 4ου Γραφείου θα πρέπει να ενημερώσει το ΠΥΣΠΕ αμέσως ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν συνάδελφοι που το έχουν δηλώσει. Και επειδή δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα σχετικά με τη διαδικασία, ξαναερωτώ και περιμένω απαντήσεις : έχουν δηλωθεί τα παραπάνω κενά στο σύστημα e- datacenter ( το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει κωδικό);  
Η θέση μου: Το ΠΥΣΠΕ δε μπορεί να άρει οργανικά κενά που ήδη έχει ανακοινώσει.
  1. Υπάρχουν  σχολεία στην περιοχή του 3ου και του 2ου Γραφείου που έχουν την ένδειξη ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΉ. Έχουμε τα εξής δεδομένα:
  • Οι συνάδελφοι που έκαναν δηλώσεις τοποθέτησης στη Δ)νση ΠΕ Αν. Αττικής είδαν και πληροφορήθηκαν ΝΑ ΜΗ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ( Υπήρχε και υπάρχει σε 3 σημεία στα Γραφεία της Διεύθυνσης)
Ρωτώ  καλόπιστα:  
  • Οι συνάδελφοι που έκαναν δηλώσεις σε άλλα Γραφείο πχ το 2ο Γραφείο ή το 1ο  είδαν την ανακοίνωση;  τα έβαλαν ως προτιμήσεις; Γιατί αν υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος που έβαλε προτίμηση σχολείο με την ένδειξη σε αναστολή , θα υπάρξει πρόβλημα. Γιατί:

Εκ των  υστέρων και σε παρόντα χρόνο  έμαθα ότι μερικά από τα σχολεία αυτά ( νηπιαγωγεία του 3ου Γραφείου) θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά. Εύλογα λοιπόν προκύπτουν ερωτήματα:
  • Πως θα αντιμετωπισθεί αυτή η προχειρότητα από τη μεριά της Διοίκησης;
  • Θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι που τα δήλωσαν και θα αποκλειστούν οι άλλοι που «υπάκουσαν» στην εντολή της Δ)νσης ΠΕ Αν. Αττικής και δε τα δήλωσαν;

Καταλαβαίνετε , λοιπόν, συνάδελφοι ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση έγκαιρα και υπεύθυνα.
Τα  παρουσιάζω όλα αυτά πριν τη διαδικασία του ΠΥΣΠΕ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη καλό θα είναι να απαντηθούν τα ερωτήματα και να υπάρξουν εισηγήσεις – βάσει των θέσεων των Προϊσταμένων -  και της νομοθεσίας, από το Δ)ντή ΠΕ Αν. Αττικής στο ΠΥΣΠΕ.
Αν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη να διορθωθούν ΤΩΡΑ. Να ενημερωθούν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι υπεύθυνα μέσα από ανακοίνωση της Διεύθυνσης ΠΕ Αν. Αττικής η οποία να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της. Αλλιώς ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. 
Αν  δεν απαντηθούν έγκαιρα  τα ερωτήματα δηλώνω ότι δε θα δεχτώ κανένα ψήγμα προχειρότητας να πλανάται. Αν υπάρξει συνάδελφος που θα κάνει ένσταση για τα παραπάνω και αμφισβητήσει τον πίνακα μεταθέσεων , την αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Διευθυντής ΠΕ Αν. Αττικής και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ. 
Η αξιοπιστία του ΠΥΣΠΕ περνάει μέσα από  την αξιοπιστία όλων μας. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Θα δημοσιοποιηθούν όλα στους συναδέλφους. Δεν είναι απειλή , είναι υποχρέωσή μου. 
Θα παρακολουθώ  τα θέματα και σε κάθε περίπτωση  θα σας ενημερώσω για ότι γίνει.

Θανάσης Γκούμας
Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Αν. Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york