Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΦΙΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΗ FETHIYE ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Φιλική επίσκεψη στην πόλη Fethiye πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης κ. Ιορδάνης Λουίζος συνοδεύοντας, μαζί τη Δημοτική Σύμβουλο κα Μαρία Γαβριηλίδου, στην τετραήμερη εκδρομή τους στην παλαιά πόλη Μάκρη της Τουρκίας 16μελή ομάδα εργαζομένων στο Δήμο.
Οι επισκέπτες από τη Νέα Μάκρη με επικεφαλής το Δήμαρχο ξεναγήθηκαν σε ιστορικά σημεία και αξιοθέατα της πόλης και έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τον Τούρκο Δήμαρχο κ. Behcet Saatci στο Δημαρχείο σε ειδική τελετή που ολοκληρώθηκε με δείπνο σε πολυτελές παραλιακό εστιατόριο.
Η πόλη του Fethiye βρίσκεται στη Νότια Τουρκία απέναντι από το Καστελόριζο κι έχει πληθυσμό 90.000 κατοίκους. Πρόκειται για  ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο με μεγάλο τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με έντονο κάποτε το ελληνικό στοιχείο.
Από τη Fethiye και το γειτονικό Kayakoe (Λιβίσι) προέρχονται οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες που ίδρυσαν τη Νέα Μάκρη το 1924. 
Λόγω της ύπαρξης συναισθηματικών δεσμών ανάμεσα στις δύο πόλεις τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των Δημοτικών Αρχών, τοπικών φορέων, κατοίκων και μαθητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york