Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

"Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος": Ποιος ελέγχει τις επιχορηγήσεις ;

Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» αναρωτιέται με ποια κριτήρια και για ποιες συγκεκριμένες ανάγκες αποφασίστηκε τόσο εύκολα το ύψος των επιχορηγήσεων προς τους συλλόγους κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Απριλίου 2010. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέσα στην αγωνία τους να ανταγωνιστούν σε σπατάλη για το ύψος των επιδοτήσεων προς οποιονδήποτε τις ζητάει, "ξέχασαν" να ζητήσουν εξηγήσεις για το πώς διαχειρίζονται οι επιχορηγούμενοι σύλλογοι τα χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες των φορολογούμενων και τους αποδίδονται μέσω του Δήμου.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι όφειλαν να ζητήσουν τους απολογισμούς των προηγούμενων επιχορηγήσεων, τις συγκεκριμένες δράσεις προς χρηματοδότηση για το νέο έτος, καθώς επίσης και την παρουσίαση Εσόδων-Εξόδων των εν λόγω συλλόγων.

Αν η Δημοτική Αρχή δεν πράξει τα παραπάνω, έστω και καθυστερημένα, θα αποδείξει ότι παίζει με τα χρήματα των πολιτών, ότι κινείται με γνώμονα το πολιτικό-προεκλογικό όφελος και ότι διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα αφού αρέσκεται στο να παρέχει υψηλές επιχορηγήσεις σε όλους τους συλλόγους, χωρίς κανέναν έλεγχο!

Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» υποστηρίζει ότι για την επιχορήγηση των συλλόγων, πρέπει να υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ και σφικτή οικονομική πολιτική, καθώς οι σύλλογοι πρέπει να μάθουν να στηρίζονται και στις δικές τους δυνάμεις. Αν αξίζει το έργο τους, τότε η κοινωνία θα το αγκαλιάσει και θα το χρηματοδοτήσει από μόνη της, χωρίς τη μεσολάβηση κανενός πολιτικού.

Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» απαιτεί τον άμεσο έλεγχο όλων των επιδοτήσεων που έγιναν κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, που λέει «ΟΧΙ» στο λαϊκισμό και θα το αποδεικνύουμε συνεχώς με τη στάση μας.


Η ιδρυτική ομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york