Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Στα χαρτιά τα νέα Σχολεία…»

...Ισχυρίζονται γονείς κι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν για άλλη μία φορά, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία.


Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης Στέφανος Θεοδωρίδης, εισήγαγε εκ νέου, θέμα για τα προβλήματα της Παιδείας στην πόλη, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Σκοπός της επαναλαμβανόμενης αυτής, συνεδρίασης ήταν να δοθούν εγκαίρως, συγκεκριμένες απαντήσεις από το δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο στα ζητήματα που έχουν θέσει κατά καιρούς, γονείς κι εκπαιδευτικοί, προς αποφυγή του φαινομένου, να φτάσει ο Σεπτέμβρης και η έναρξη της σχολικής χρονιάς και ν’ αναζητούνται αίθουσες για να στεγαστούν οι μαθητές.
Η εικόνα που παρουσίαζε πάντως, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου διέφερε από τις προηγούμενες ως προς την παρουσία γονέων και μαθητών, καθώς συγκριτικά πάντα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, αυτή τη φορά η αίθουσα ήταν άδεια. Σύμφωνα με το γενικότερο κλίμα και τις τοποθετήσεις, τόσο του προέδρου συλλόγων Γονέων Γιάννης Ευαγγελόπουλου όσο και διευθυντών σχολείων, αυτό που επικρατεί είναι η «απογοήτευση και η κούραση» καθώς όπως τόνισαν: «χρόνο με το χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει, οι υποσχέσεις μένουν στα λόγια και οι ίδρυση νέων σχολείων στα… χαρτιά και τις μακέτες».
«Δεν απολογείται σήμερα, η Δημοτική Αρχή, αλλά εκείνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ουδέποτε έχουν ενδιαφερθεί για τα προβλήματα της Παιδείας, ούτε έχουν κάνει έστω και μία πρόταση» ανέφερε ο δήμαρχος, καλούμενος ν’ απαντήσει στις κατηγορίες για «ολιγωρία και αδράνεια» που ακούστηκαν, ενημερώνοντας παράλληλα, για τις κινήσεις που έχουν γίνει από την προηγούμενη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, όπως: «ότι, μετά το πέρας όλων των νόμιμων διαδικασιών, ο ανάδοχος υπολογίζεται να είναι εγκατεστημένος στο χώρο για τις εργασίες ανάπλασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στις αρχές του Ιούνη, καθώς και ότι προέκυψε ανάδοχος για την παραλαβή των δέκα προκάτ αιθουσών».

Ανησυχία για τις προκάτ αίθουσες
Ο κ. Λουίζος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει στασιμότητα στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το ζήτημα της Παιδείας, υπενθυμίζοντας τα σχολικά κτίρια που έχουν κατασκευαστεί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κάποιοι… σηκώνουν το θέμα της Παιδείας ενόψει εκλογών κι έφερε ως παράδειγμα ενεργούς πολίτες άλλων δήμων, οι οποίοι «απευθύνονται στους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας για την επίλυση των προβλημάτων, μέσω βουλευτών, χωρίς να τα περιμένουν όλα από τις Δημοτικές Αρχές». Απαντώντας ο κ. Ευαγγελόπουλος υποστήριξε ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Παιδεία δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή της Νέας Μάκρης, ούτε εισακούγεται το γονεϊκό κίνημα, ενώ απέρριψε μετά βδελυγμίας τον υπαινιγμό του δημάρχου για «προεκλογικές σκοπιμότητες».
«Ούτε πολιτική κάνουμε, ούτε δημοσιότητα επιζητούμε. Σχολεία θέλουμε!» τόνισε για άλλη μία φορά ο κ. Ευαγγελόπουλος.
Εκτός των άλλων, έντονη ανησυχία έχει καλλιεργηθεί στους κόλπους γονέων και δασκάλων εκ της υποψίας ότι, συχνές αδιαθεσίες και ζαλάδες μαθητών του (1ου Δημοτικού Σχολείου και όχι μόνο) ενδέχεται να σχετίζεται με τοξικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες λυόμενες σχολικές αίθουσες. Ο δήμαρχος κ. Λουίζος ωστόσο, υπήρξε καθησυχαστικός και υποσχέθηκε ότι, ο Δήμος θα διενεργήσει δικούς του ελέγχους. Εννοείται πως, ως προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των νέων προκάτ αιθουσών στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης, οι γονείς έθεσαν την αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι, οι αίθουσες αυτές θα είναι απόλυτα ασφαλείς για την υγεία των παιδιών.
Η έκτακτη αποχώρηση τέλος, του δημάρχου κ. Λουίζου από τη συνεδρίαση, πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης -με την εξήγηση ότι, είχε να συμμετάσχει σε μία γιορτή- προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στα μέλη της αντιπολίτευσης, αλλά και στους γονείς οι οποίοι αποφάσισαν ότι, δεν είχαν λόγο να μείνουν περισσότερο στην αίθουσα απουσία του δημάρχου, εφόσον από εκείνον περίμεναν υπεύθυνες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Η εξέλιξη αυτή, υποχρέωσε τον πρόεδρο κ. Θεοδωρίδη να διακόψει, ορίζοντας νέο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου.

Ρεπορτάζ:ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟΥ

Πηγή εφημερίδα Ο ΔΗΜΟΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york