Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Καλλικράτης: Οι ευθύνες για το χθες και η ελπίδα για το αύριο» (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑ)



 Παλλήνη 29-4-2010


                ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑ


«Καλλικράτης: Οι ευθύνες για το χθες και η ελπίδα για το αύριο»

Η Πατρίδα μας ζει τις τελευταίες ημέρες μια πρωτοφανή καμπή στην ιστορία της. Οι επιθέσεις που δέχεται από τους κερδοσκόπους και όχι μόνο, είναι πρωτόγνωρη. Αγγίζει τα όρια της εθνικής μας αυτοδιάθεσης. Είναι σίγουρο όμως ότι θα τα καταφέρουμε όπως τα καταφέραμε και σε άλλες πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Αρκεί να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών, να καταμεριστούν οι ευθύνες στους ενόχους και οι πολίτες να νιώσουν ότι σήμερα έχουν να κάνουν με μια χρηστή και αποφασιστική Κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για όλους και όχι για την εξυπηρέτηση των λίγων και δυνατών.
Όμως, στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μας φταίνε μόνο οι ¨άλλοι¨. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν κυβερνήσεις που μπροστά στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων κατάφεραν να μας φέρουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το ίδιο έχει συμβεί και με την πόλη μας. Οι μέχρι σήμερα διοικούντες ¨κατάφεραν¨ να φτιάξουν μια απρόσωπη πόλη με χίλια δυο προβλήματα που προκαλεί θλίψη στους κατοίκους. Τα έργα που άφησαν μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού παρά τις υποσχέσεις που έδιναν προεκλογικά. Οι δημοτικές τετραετίες πέρναγαν και περνούν και οι πολίτες νιώθουν καθημερινά τα προβλήματα να τους πνίγουν. Η αποχέτευση, το σχέδιο πόλης, το κυκλοφοριακό, τα πεζοδρόμια, η κατάσταση των σχολείων, η έλλειψη διοικητικού κέντρου, η μη αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων είναι προβλήματα που δεν έχουν βρει λύση μέχρι σήμερα ενώ έχουν σπαταληθεί τεράστια ποσά χρημάτων. Και είναι οι ίδιοι που διοικούν για πολλά χρόνια αυτή την πόλη με την ανοχή των πολιτών.
Μέσα σε αυτή την απαράδεκτη και ζοφερή κατάσταση έρχεται και δίνει αχτίδα φωτός η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση με τον ¨Καλλικράτη¨ με τη δημιουργία ισχυρών Δήμων οι οποίοι με την κατάλληλη μεταφορά αρμοδιοτήτων και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων θα έχουν τη δυνατότητα να λύσουν αυτά τα προβλήματα και να υπηρετούν τον πολίτη. Σε αυτό το στόχο δεν θα βοηθούσε η επιλογή των ίδιων ανθρώπων που έχουν κριθεί για την ανυπαρξία του έργου τους και στο μόνο που έχουν αριστεύσει είναι οι δημόσιες σχέσεις.
Επίσης για να αναπτυχθεί η πόλη μας στα πλαίσια του νέου Δήμου, δεν έχει ανάγκη από ¨σωτήρες¨ οι οποίοι ήταν απόντες και από οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα της πόλης.
Η πόλη έχει ανάγκη από ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, όραμα, θέληση, αποφασιστικότητα, συνέπεια λόγων και έργων. Ανθρώπους που δεν έχουν δεσμεύσεις από το παρελθόν και έχουν αγωνιστεί πραγματικά για την επίλυση των προβλημάτων της.
Η παράταξή μας, στη δημοτική περίοδο που διανύουμε, αγωνίστηκε με συνέπεια, σθένος και χωρίς συμβιβασμούς για την επίλυση και την ανάδειξη προβλημάτων μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που αναγνωρίζεται από τη πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης.
Με την ευκαιρία της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να πρωταγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή στους πολίτες του νέου μας Δήμου που έχει προκύψει από τη συνένωση της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας, επιδιώκοντας συνεργασία με νέους αλλά και θετικά δοκιμασμένους ανθρώπους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york