Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Κίνησης Πολιτών Γέρακα

Γνωρίζουμε ότι το ασφυκτικό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο που πιέζει και δημιουργεί αρνητικούς όρους στη ζωή, την εργασία, τις σπουδές και τον ελεύθερο χρόνο των πολιτών, δεν δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να συζητήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όμως, οι δημοτικές εκλογές είναι μπροστά μας και οφείλουμε να απευθυνθούμε στους πολίτες καθαρά και τίμια.


Η Κίνηση Πολιτών Γέρακα δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Θα δώσει το «παρών» – όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της- για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος από τους κερδοσκόπους και από τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας που θέλει τους δήμους επιχειρήσεις και τους δημότες καταναλωτές.


Η Κίνηση Πολιτών Γέρακα αγωνίζεται για ένα δήμο που θα σέβεται τον πολίτη, τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Διεκδικεί και αγωνίζεται για την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, μέσα από θεσμούς τοπικών συμβουλίων με ουσιαστικές αρμοδιότητες, διαβούλευσης, δημόσιου απολογισμού και συμμετοχικού προϋπολογισμού. Είμαστε υπέρ των αρχών της αποκέντρωσης της εξουσίας, της διαφάνειας και της συλλογικότητας, χωρίς πελατειακές σχέσεις και δεσμούς ομηρίας, μακριά από ψηφοθηρικές λογικές.

Η Κίνηση Πολιτών Γέρακα δεσμεύεται από τα ιδρυτικά της κείμενα, δεν είναι παράρτημα κανενός κόμματος, δεν υπακούει σε κομματικές και κυβερνητικές υποδείξεις.

Οι ανάγκες των πολιτών είναι ο οδηγός της καθημερινής μας δράσης και από τους πολίτες παίρνει εντολές και χρίσματα.


Η Κίνηση Πολιτών Γέρακα καλεί κάθε πολίτη και συλλογικότητα που αγωνιά για το μέλλον του νέου Δήμου μας, σε πανστρατιά συμπόρευσης και ανατροπής του φθαρμένου κατεστημένου.

Οι καταστροφικές, φοβικές και αναποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από φθαρμένες διοικήσεις και πρόσωπα πρέπει να αποτελέσουν ιστορία για τον νέο Δήμο μας.


Η μέχρι τώρα δράση μας για την αποχέτευση, για τα σχολεία, για τον πολιτισμό, για τον χώρο της Κεραίας, για τους Πυλώνες Υψηλής Τάσης, για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών αλλά και η μεγάλη μάχη μας για δημοκρατία και συμμετοχικές διαδικασίες δίνουν το στίγμα μας και το όραμά μας για την Νέα Πόλη μας.


Η Γραμματεία της Κίνησης Πολιτών Γέρακα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york