Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η γη δεν τιθασεύεται εύκολα

Η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας ημέρας της γης, συμπίπτει με την πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία η οποία μας έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η γη είναι πέρα και πάνω από τα όρια της ανθρώπινης παρέμβασης και δεν τιθασεύεται εύκολα.

Η ξαφνική έλευση μιας καταστροφής, η αίσθηση ανασφάλειας για το τι θα συμβεί από την μια ώρα στην άλλη, μας κάνει επίσης να συνειδητοποιήσουμε και μια άλλη παράμετρο, που είναι αυτή της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Πέρα όμως από τα φυσικά φαινόμενα, η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επιδεινώσει την κατάσταση του πλανήτη. Αν και η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις μελλοντικές γενιές ταυτόχρονα η χρήση σωστών πολιτικών μπορεί να μετατραπεί στην μεγαλύτερη ευκαιρία οικοδόμησης μιας υγιούς, ευημερούσας, καθαρής ενεργειακής οικονομίας. Η πρόκληση είναι μπροστά μας.

Η Ημέρα της Γης 2010 σηματοδοτεί το σημείο καμπής για την προώθηση μιας πράσινης πολιτικής που έχοντας ως επίκεντρο την ενεργειακή απόδοση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προώθηση πράσινων επενδύσεων και ανάπτυξης, θα δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας και νέες θέσεις εργασίας. Μπορεί να αποτελέσει κομβική ευκαιρία για τους ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να προχωρήσουν μαζί και από κοινού να δημιουργήσουν μια παγκόσμια πράσινη οικονομία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york