Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Επιβολή προστίμων. Ανάκληση - απόσυρση προϊόντων

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για τη προστασία των καταναλωτών, έγινε δειγματοληψία των προϊόντων:

Α) «ΦΟΡΜΑ ΤΑΨΑΚΙ – SILICON VALLEY» με κωδικό 0 236812 000031, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα και εισάγεται από την JUMBO ΑΕΕ. Το δείγμα που εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, χαρακτηρίστηκε ως μη κανονικό – μη ασφαλές, ακατάλληλο για χρήση σε επαφή με τρόφιμα και αποκλειόμενο της κατανάλωσης. Aπό τα αποτελέσματα των δοκιμών που εκτελέστηκαν, βρέθηκε ότι δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του μεταφέρει στo τρόφιμο ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, και επιβλαβείς για την υγεία του καταναλωτικού κοινού, με αποτέλεσμα να επιφέρει απαράδεκτη τροποποίηση της σύστασης του τροφίμου, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Β) «ΜΠΡΙΚΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ – NEW FORM» No 4 με κωδικό 11914, BC 5 201515019142 το οποίο κατασκευάζεται στην Ινδία και εισάγεται από την Δ. ΤΣΑΚΩΝΑΣ – Κ. ΜΟΝΟΣ ΑΕ και δειγματίστηκε στο σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ. Το δείγμα που εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, χαρακτηρίστηκε ως μη κανονικό, ακατάλληλο για χρήση και μη ασφαλές για επαφή με τρόφιμα και ποτά, διότι από τα αποτελέσματα των δοκιμών που εκτελέστηκαν, παρουσίασε αλλοιώσεις (σκουριά).

Ζητήθηκε η άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν (φωτογραφίες των προϊόντων υπάρχουν στην εξειδικευμένη σελίδα της Νομαρχίας για τη προστασία των καταναλωτών – www.atticaeast.gr).


Επιπλέον, επιβλήθηκαν πρόστιμα στις παρακάτω επιχειρήσεις για αγορανομικές παραβάσεις:


1. CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, Λ. Μαραθώνος 131, Γέρακας Αττικής. Για έλλειψη πινακίδας με τιμή πώλησης σε προϊόν.
2. ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ (Πρατήριο υγρών καυσίμων), 31 ΧΛΜ ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, Αγ. Στέφανος Αττικής. Για έλλειψη πινακίδων με τιμή πώλησης σε προϊόντα καθώς και έλλειψη πινακίδας με τη τιμή πώλησης για το προϊόν Diesel κίνησης.
3. Σε 2 πωλητές της λαϊκής αγοράς Αναβύσσου για έλλειψη αδείας και αυθαίρετη κατάληψη θέσης.
4. Σε πωλητή της λαϊκής αγοράς Αχαρνών για έλλειψη αδείας και αυθαίρετη κατάληψη θέσης.
5. Σε πωλητή της λαϊκής αγοράς Μαρκόπουλου για αναγραφή αναληθούς προέλευσης προϊόντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york