Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Ντίνου Βρεττού με τον Πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας

Σύντομη συνάντηση του Προέδρου της Δ. Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Ν. Βρεττού και του Προέδρου της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος κ. Κασπάρ Καραμπετιάν, πραγματοποιήθηκε στην Βουλή , προκειμένου να ενημερωθεί ο κ.Ν. Βρεττός για την πορεία του Αρμενικού ζητήματος.

Συζητήθηκαν οι θετικές εξελίξεις γύρω από την πρόσφατη αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων το 1915 ως Γενοκτονία από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και το Σουηδικό Κοινοβούλιο καθώς και οι σχέσεις Αρμενίας – Τουρκίας σε ότι αφορά την πρόοδο σχετικά με το πρωτόκολλο συμφιλίωσης που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες στη Ζυρίχη (2009) και που δεν έχουν ακόμα επικυρώσει λόγω των μεταξύ τους προβλημάτων (ένα από τα κυριότερα που φαίνεται να παρεμβάλλεται είναι του Ναγκόρνο Καραμπάχ.)

Τέλος, ο κ. Καραμπετιάν ενημέρωσε τον κ. Βρεττό για το site της οργάνωσης τους και του ζήτησε με την ιδιότητα του, του Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης αν θα ήταν δυνατόν να έρθει σε επαφή με την Αρμενική Αντιπροσωπία στην αναφερόμενη Συνέλευση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Βρεττός ανταποκρίθηκε θετικά και επεσήμανε το γενικά πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των δυο Αντιπροσωπειών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση τους Συμβουλίου της Ευρώπης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york