Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Αποκαλυπτική απάντηση του υπουργού Πολιτισμού για τον Λόφο της Κεραίας

«Η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ θα ασχοληθεί με την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων πόρων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Ανοικτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει η ΕΡΤ Α.Ε. τον Λόφο της Κεραίας, αποκλείοντας κάθε σκέψη να παραχωρηθεί στον Δήμο Γέρακα. Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος απάντησε σε σχετικό ερώτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντη και Δ. Παπαδημούλη – εάν προτίθεται να παραχωρήσει την έκταση των 38 στρεμμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Γέρακα- λέγοντας ότι σύμφωνα με τις σχετικές κατευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλεται η αξιοποίηση του Λόφου της Κεραίας και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η διοίκηση της ΕΡΤ. Ο κ. Γερουλάνος μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για παρερμηνείες τονίζει στην απάντησή του ότι «η Εταιρεία στόχο έχει τη δημιουργία πρόσθετων πόρων» αν και αναγνωρίζει τις ιδιομορφίες που αφορούν τις χρήσεις γης των ακινήτων και τους όρους δόμησης αυτών.

Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Γέρακα Γιώργος Μπουλμπασάκος έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μπουλμπασάκος πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει ψήφισμα που να ζητά να επιστραφεί ο Λόφος της Κεραίας στους κατοίκους της πόλης καθώς και την συγκρότηση επιτροπής – συμμετοχή και των φορέων του Δήμου- η οποία θα διεκδικήσει τον χώρο. Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος αν και αναγνώρισε ότι είναι δίκαιο το αίτημα είπε ότι «δεν είναι ακόμη ο κατάλληλος χρόνος για να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες».
Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος «αρνήθηκε» να θέσει θέμα ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο εμμένοντας στην ίδια τακτική που ακολουθούσε και όταν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

 

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Παραχώρηση έκτασης 38 στρεμμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Γέρακα

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη και Θ. Λεβέντη-
ΘΕΜΑ: Παραχώρηση έκτασης 38 στρεμμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Γέρακα
Ερώτηση

Προς τον Υπουργό: Πολιτισμού και Τουρισμού

Το 1959 η τότε ΥΕΝΕΔ, σήμερα ΕΡΤ Α.Ε., απόκτησε με απαλλοτρίωση έκταση 38 στρεμμάτων στο Δήμο Γέρακα, η οποία σήμερα είναι γνωστή ως λόφος Κεραία στην περιοχή Σταυρός.
Προ πολλού όμως έχει πάψει να εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους απαλλοτριώθηκε και ο Δήμος Γέρακα εδώ και πολλά χρόνια την διεκδικεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού
Προτίθεστε να παραχωρήσετε την έκταση των 38 στρεμμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Γέρακα;

Η απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου

Σε απάντηση  της ερώτησης των βουλευτών κ.κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και Αθανάσιου Λεβέντη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες αρχές της ΕΡΤ ΑΕ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τα καταστατικά κείμενα, δεν επιτρέπεται στην ΕΡΤ ΑΕ να εκποιήσει ή να παραχωρήσει την κυριότητα ακίνητης περιουσίας της σε τρίτους. Περαιτέρω δε, με βάση και σχετικές κατευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών, επιβάλλεται η αξιοποίηση της, στο πλαίσιο των καταστατικών αυτών κειμένων και με γνώμονα αφενός τις λειτουργικές ανάγκες για την εξυπηρέτηση του σκοπού της ΕΡΤ και αφετέρου το δημόσιο συμφέρον.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται δραστήρια η Εταιρεία, παρά τις ιδιομορφίες που οφείλονται κυρίως στις χρήσεις γης των ακινήτων της και τους όρους δόμησης αυτών.
Η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ θα ασχοληθεί με την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων πόρων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Κίνηση Πολιτών Γέρακα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york