Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ανατέθηκε η μελέτη αναδάσωσης του πρώην ΣΑΑΚ Μπογιατίου

Με ομόφωνη απόφαση της η Δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου της Άνοιξης ανέθεσε την μελέτη «Αναδασωτικές εργασίες στο δημόσιο δάσος, πρώην ΣΑΑΚ Μπογιατίου του Δήμου Άνοιξης»,με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης.

Η αμοιβή της μελέτης ανέρχεται στο ύψος των 12.237,90€ + ΦΠΑ.

Το ποσόν αυτό προέρχεται από έκτακτη επιχορήγηση που έλαβε ο Δήμος μας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ανάδοχος της μελέτης είναι ο Δασολόγος κος Καραπιδάκης Ελευθέριος.

Λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής,προστατευτικής και οικολογικής αξίας του συγκεκριμένου δάσους,κρίνεται αναγκαία η εκπόνηση δασικής μελέτης αναδάσωσης με σκοπό την υποβοήθηση αναγέννησης αυτού με επιλεκτικές προσθετικές φυτεύσεις.

Σκοπός του έργου είναι η επαναδημιουργία του κατεστραμμένου τμήματος του δάσους επιφάνειας περίπου 100 στρεμ,μέσα από την πρόβλεψη και μελέτη συγκεκριμένων επεμβάσεων και αναδασωτικών έργων και εργασιών.

Το τμήμα του καμένου Δημοσίου Δάσους του Δήμου Άνοιξης χρήζει λήψης άμεσων μέτρων κυρίως υποβοήθησης της φυσικής αναγέννησης καθώς και επεμβάσεων τεχνητής αναδάσωσης (προσθετικά) με σκοπό την γρήγορη ανάκτηση και τη μετατροπή σε μεικτό δάσος λιγότερο πυρόφιλο και ευάλωτο στις πυρκαγιές .

Το ανωτέρω δάσος έχει καεί ξανά πριν περίπου 20 χρόνια και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων με αναδασωτικές εργασίες.

Η φυσική αναγέννηση εκτιμάται ότι θα αργήσει να έχει αποτελέσματα λόγω της παλαιότερης πυρκαγιάς και επιπλέον δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεικτού δάσους.

Για το λόγο αυτό πρέπει μετά από αναλυτική και διεξοδική καταγραφή και ανάλυση των υφιστάμενων ιδιαίτερων συνθηκών,αναγκών και εκτίμηση των κινδύνων να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες επεμβάσεις για την επίτευξη του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την επαναδημιουργία και μακροπρόθεσμα την προστασία του δάσους μέσα από επιλεκτικές και συγκεκριμένες φυτεύσεις.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει την καταγραφή των υφιστάμενων συνθηκών της περιοχής ,και θα προτείνει τη λήψη μέτρων προβλέποντας τις κατάλληλες εργασίες και έργα (φυτεύσεις).Η μελέτη θα συνταχτεί σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές της Δασικής υπηρεσίας λαμβάνοντας υπόψη τη δασική νομοθεσία και όσα ορίζονται από τη δασολογική επιστήμη.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york