Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Γιώργος Σμέρος: Επιστολή σύγκλησης Δ.Σ. Παλλήνης για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΘΕΜΑ: Αίτηση για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, για να

συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις απόψεις μας, για το

πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».


Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, που ασχολήθηκε ουσιαστικά με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», με τις αρχές της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που στις αρχές του μήνα κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτό είναι το πρώτο μέρος της διαβούλευσης του Προγράμματος «Καλλικράτη». Μόλις ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος που θα αφορά τη χωροθέτηση των νέων Δήμων και των Περιφερειών.

Τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια, ήδη έχουν συνεδριάσει και έχουν καταθέσει τις αποφάσεις τους στο Υπουργείο, αλλά και στα άλλα αρμόδια όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Η Παλλήνη, ως πρωτεύουσα της Ν.Α.Α.Α. επιβάλλεται να έχει τον καταλυτικό της ρόλο, στο νέο «γίγνεσθαι» της μεγάλης αυτής μεταρρύθμισης, για την ευρύτερη περιοχή μας.

Πίστευα, ότι η μεγάλη αυτή ιστορική πρόκληση, που θα σηματοδοτήσει την τύχη των πόλεων μας για τις επόμενες δεκαετίες, θα αποτελούσε άμεσα θέμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας, αλλά και την λήψη ανάλογης απόφασης του Συμβουλίου μας, για να τα λάβουν υπ όψιν τους οι αρμόδιοι, που θα πάρουν και τις τελικές αποφάσεις.

Κύριε Πρόεδρε,

Εκτιμώ ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος, μέχρι την λήψη των οριστικών αποφάσεων από το ΥΠΕΣΔΔΑ.

Οι ευθύνες μας τεράστιες απέναντι στους συμπολίτες και την πόλη μας.

Παρακαλώ για την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή των φορέων της πόλης, για την λήψη σχετικής απόφασης στο πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Με εκτίμηση
Γιώργος Σμέρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york