Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Αδελφοποίηση του Αγίου Στεφάνου με την πολωνική πόλη Wieliszew


Ο θεσμός των αδελφοποιήσεων μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων έχει συμβάλει σημαντικά στην ειρηνική συνύπαρξη και την ένταξη νέων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τιμώντας μια μακρά παράδοση, ο Δήμος Αγ. Στεφάνου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου (3.12.2009), προχωρεί στη σύναψη συμφώνου αδελφοποίησης με την πολωνική πόλη Wieliszew με σκοπό την ανάπτυξη μεταξύ των 2 πόλεων οικονομικών, κοινωνικών, μορφωτικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Η πόλη Wieliszew της Πολωνίας απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Βαρσοβία. Έχει 10.000 κατοίκους και διαθέτει πολλά δάση και αρχαιολογικούς χώρους. Αναπτύσσεται ταχύτατα, προσελκύοντας πολλούς επενδυτές για έργα υποδομής. Τα βασικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει είναι το σχέδιο πόλης, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη αποχέτευσης και χώρων στάθμευσης.

Στις 23 Οκτωβρίου 2009, αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το Δήμο μας, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Kownacki Waldemar. Στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκε η συνεργασία των 2 Δήμων και η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Europe for Citizens», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο σύμφωνο αδελφοποίησης των 2 πόλεων προσδιορίζονται οι εξής τομείς συνεργασίας: η οικονομική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός. Οι 2 πόλεις πρόκειται να καταθέσουν από κοινού πρόγραμμα χρηματοδότησης από το «Europe for Citizens», ύψους 6.873 €.

Προβλέπονται, επίσης, πρωτοβουλίες με τη συμμετοχή επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων των 2 πόλεων και συμμετοχή σε σεμινάρια – εκδηλώσεις – φεστιβάλ. Τον Ιούνιο 2010, κάτοικοι και φορείς του Αγ. Στεφάνου θα συμμετάσχουν στο ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ του Wieliszew. Τον Σεπτέμβριο 2010, χορευτικό συγκρότημα της πολωνικής πόλης θα συμμετάσχει στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του Αγ. Στεφάνου «EARTHDANCERS».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york