Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Προϋπολογισμός 2010 : Aνακοίνωση του Συνδυασμού ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


 Συνδυασμός
ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Παλλήνη 18 Δεκεμβρίου 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Προϋπολογισμός 2010

Ο Προϋπολογισμός είναι το πρόγραμμα μέσω του οποίου η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει από το δημότη και τις επιχορηγήσεις, συντονίζει τις λειτουργίες της και ελέγχει ποιοι στόχοι επιτυγχάνονται.
Κυρίως όμως έχει πολιτική και κοινωνική διάσταση γιατί μέσω αυτού η Δημοτική Αρχή δείχνει ποιες προτεραιότητες βάζει, ποια αναπτυξιακή πορεία χαράζει, ταυτόχρονα όμως βλέπει το Δήμο σαν ένα κοινωφελή δημόσιο οργανισμό που θέλει να κάνει έργο προς όφελος των πολιτών.
Την Τετάρτη 16-12-2009, κληθήκαμε να συζητήσουμε και να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε τον τελευταίο προϋπολογισμό που καταθέθεσε στο σώμα η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Οι συμπολίτες μας, σε μεγάλο βαθμό, έχουν πάψει να ενδιαφέρονται για τις συζητήσεις που διεξάγονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουν κουραστεί να ακούνε μεγάλες κουβέντες και συνεχείς εξαγγελίες χωρίς αποτέλεσμα. Δεν πείθονται πια.
Ακούνε συνεχώς – χρόνια τώρα – εξαγγελίες για την αποχέτευση, για το σχέδιο πόλης, για τους ελεύθερους χώρους, τα σχολεία κλπ και νιώθουν ότι εμπαίζονται γιατί δεν βλέπουν να γίνεται τίποτα. Βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και υπάρχει πλήρης απογοήτευση.
Αυτό που ενδιαφέρει τον κάτοικο της Παλλήνης, είναι να ζει σε ένα οργανωμένο χωροταξικό και πολεοδομικό περιβάλλον, ώστε ο έλεγχος της οικιστικής δόμησης, η προστασία των ελεύθερων χώρων και η δημιουργία τεχνικών υποδομών να του εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής.
Συγκεκριμένα τον ενδιαφέρει:
- Να λυθεί το αποχετευτικό πρόβλημα.
- Να ολοκληρωθούν και να εφαρμοστούν οι πολεοδομικές μελέτες.
- Να υπάρχει προστασία και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων.
- Οι μαθητές να στεγάζονται σε σύγχρονα, ασφαλή και ανθρώπινα σχολικά κτίρια. (Υπάρχουν σήμερα σχολεία με προκατασκευασμένες αίθουσες οι οποίες δεν είναι κατάλληλες για μάθημα και μαθητικές εκδηλώσεις).
- Ο Δήμος να του προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
- Να αντιμετωπίζονται με γρήγορο και σωστό τρόπο τα προβλήματα της καθημερινότητας.
- Τι θα πληρώσει και αν αυτό που θα πληρώσει βγαίνει μέσα από δίκαιη κατανομή εισφορών.
- Να υπάρχουν τα κατάλληλα πεζοδρόμια, ώστε σε αυτά να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια και άνεση οι πολίτες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
- Οι δρόμοι τόσο στις εντός σχεδίου όσο και στις εκτός σχεδίου περιοχές να είναι ασφαλτοστρωμένοι χωρίς λακκούβες που εγκυμονούν κινδύνους και πολλά άλλα.

Τι από όλα αυτά έχει πετύχει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή; Ποια στρατηγική είχε; Σε ποιες αποτελεσματικές ενέργειες προχώρησε για την επίλυση των προβλημάτων; Σχεδόν τίποτα. Η αίσθηση της αδράνειας και της στασιμότητας είναι γενικευμένη σε όλη την πόλη.
Ο κ. Κωνσταντάς έχει διατελέσει 11 χρόνια Δήμαρχος σε αυτή την πόλη και οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Τι περισσότερο έχουν να προσδοκούν οι πολίτες από αυτόν; Πόσες ευκαιρίες έπρεπε να του δοθούν;

Όλοι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί που κατατέθηκαν χαρακτηρίστηκαν από ανειλικρίνεια, αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε εισήγηση για αναμόρφωσή τους. Οι περισσότερες από τις αναμορφώσεις είχαν να κάνουν με κατάργηση των έργων που προβλέπονταν σε αυτούς.
Εμάς εκτός από την αναπτυξιακή φιλοσοφία και τις προτεραιότητες που πρέπει να βάζει ο προϋπολογισμός, μας ενδιαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό η υλοποίησή του, κάτι που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη του κ. Κωνσταντά
Για τους παραπάνω λόγους, μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος καταψηφίσαμε και τον προϋπολογισμό του 2010. Ταυτόχρονα δηλώσαμε στη Δημοτική Αρχή ότι θα μας βρει αρωγούς όπως έχει γίνει μέχρι τώρα, σε οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία αναλάβει για την πόλη. Γιατί εμάς μας ενδιαφέρουν τα έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης.




ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york