Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΔΗΜΟ WIELISZEW


Την Παρασκευή 23/10/2009 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγ. Στεφάνου η πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πολωνικής πόλης Wieliszew κ. Kownacki Waldemar, τον Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τον εκπρόσωπο των Νέων της πόλης προκειμένου να αναπτυχθεί μεταξύ των δυο δήμων μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, αμοιβαίας υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Η πόλη Wieliszew, με τα πολλά δάση, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα λιβάδια, εκτείνεται σε έκταση 108.000 χλμ, κατοικείται από 10.000 μόνιμους κατοίκους και απέχει μόλις 20χλμ από την πόλη της Βαρσοβίας. Είναι μια πόλη που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα ελκύοντας πολλούς επενδυτές για τα έργα υποδομής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυο πόλεις όπως: αποχέτευση, σχέδιο πόλης, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης κ.λ.π. με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Επιπλέον, συζητήθηκε μεταξύ των Δημάρχων, η πρόταση χρηματοδότησης του συμφώνου αδελφοποίησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος «Europe for Citizens».
Τα βασικά θέματα που ενδιαφέρουν και τους δυο Δήμους είναι η νεολαία, ο αθλητισμός, η διάδοση του πολιτισμού και η Κοινωνική μέριμνα προς τους Δημότες, ιδιαίτερα στην Τρίτη ηλικία και τα Α.Μ.Ε.Α.

Οι εκπρόσωποι της πόλης Wieliszew επισκέφτηκαν τις καμένες εκτάσεις όχι μόνο στον Άγ. Στέφανο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα συγκινημένοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν οι ίδιοι προσωπικά αλλά και κλιμάκια εθελοντών της πόλης τους στην αναδάσωση που θα γίνει τον Απρίλιο του 2010.

Θα ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των Δήμων καθώς και των κατοίκων προκειμένου να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα, την ιδιαίτερη κουλτούρα και τον τρόπο ζωής. Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2010 στη Πολωνία και στη συνέχεια πάλι στον Άγ. Στέφανο τον Σεπτέμβριο του 2010, όπου θα συμμετέχει το τοπικό χορευτικό συγκρότημα τους στο 2ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ “EARTHDANCERS”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york