Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

omosp_anattikis@goneis.org


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και τρείς εβδομάδες η σχολική χρονιά αλλά εκατοντάδες μαθητές στην Ανατολική Αττική δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τα μαθήματα γιατί πολλά σχολεία υπολειτουργούν, καθώς το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο αδυνατεί να καλύψει τα υπερβολικά κενά (περίπου 400 μέχρι τις 21/9) Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων, αλλά δείχνει πλήρη και προκλητική αδιαφορία.

Σε αυτό τον μακρύ κατάλογο πρέπει επιπλέον να προσθέσουμε τα κενά σε ειδικότητες, σε δασκάλους ειδικής αγωγής (που είναι πάνω από 80) για να έχουμε μια αίσθηση της οξύτητας του προβλήματος.

Για άλλη μια φορά λοιπόν τα παιδιά μας μπαίνουν σε άθλια σχολικά κτήρια (που οι αίθουσες προκάτ κυριαρχούν), στοιβαγμένα στην κυριολεξία το ένα πάνω στο άλλο και χωρίς εκπαιδευτικούς!!!

Είναι προφανές ότι η εκπαίδευση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων δεν απασχολεί καθόλου την κυβέρνηση, η οποία συνεχίζοντας σταθερά την ίδια πολιτική όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οδηγεί την δημόσια παιδεία σταθερά στην υποβάθμιση και στην ιδιωτικοποίηση.

Απέναντι σε αυτή την άθλια πραγματικότητα οι γονείς αντιδρούν:

Το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκλεισαν συμβολικά την Λ. Λαυρίου διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους.

Την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αν. Αττικής με το ίδιο θέμα. Στην προσπάθεια επικοινωνίας με τον Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ οι γονείς αντιμετώπισαν την πλήρη αδιαφορία του (κλείσιμο του τηλεφώνου, δηλώνοντας αναρμόδιος).

Δεν είναι η πρώτη φορά που γονείς έρχονται αντιμέτωποι με αντίστοιχες συμπεριφορές από τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Δυστυχώς όμως μερικοί συγκεκριμένοι γονείς, αλλά και κάποιοι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να κατευθύνουν την αγανάκτησή μας σε άλλους δρόμους. Καλούνε να εμποδίσουμε τις εκλογές της Κυριακής 4ης Οκτώβρη, ώστε να μη διεξαχθούν σε κάποια εκλογικά τμήματα.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά είναι και τελείως αποπροσανατολιστικό, καθώς φέρνει τους γονείς αντιμέτωπους με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που την ημέρα των εκλογών έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουνε την πολιτική τους βούληση.

Επιδιώκει να «μοιράσει» σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς τις βαριές ευθύνες που φέρνει η κυβέρνηση όπως και οι προκάτοχοί της στην πορεία υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία μας μια τέτοια μεθόδευση την καταδικάζει απερίφραστα, και θεωρεί ότι η καλύτερη λύση σε αυτή την κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, καταδικάζοντας με την ψήφο μας τις πολιτικές και τα κόμματα που είναι υπεύθυνα και οδήγησαν τη δημόσια εκπαίδευση σε αυτή την κατάσταση, αλλά κι επιδείνωσαν συνολικά τη ζωή της εργατικής οικογένειας.

Γι αυτό και όλοι εμείς οι γονείς , που πληρώνουμε πολύ ακριβά αυτή την πολιτική, οφείλουμε να συντονίσουμε τα βήματά μας. Να συντονίσουμε και να δυναμώσουμε την πάλη μας.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε συντονισμό δράσης και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών και την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων σαν απόλυτα ελάχιστες προϋποθέσεις για την στοιχειώδη ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα.

ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ!


Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα.


Όλοι οι μαθητές δικαιούνται ένα σύγχρονο ενιαίο 12χρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν.

Παλλήνη 30/9/2009

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york