Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Για παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας προειδοποιούν σύλλογοι γονέων από πολλά σχολεία της Ανατολικής Αττικής


Για παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας προειδοποιούν σύλλογοι γονέων από πολλά σχολεία της Ανατολικής Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα νηπιαγωγεία και σχολεία της περιοχής. Την κατάσταση περιγράφει στο tvxs ο Κώστας Τουλγαρίδης, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής.

Στην τελευταία συνέλευση των γονέων δημοτικών στην οποία έδωσαν το ‘παρόν’ σύλλογοι γονέων από πολλά σχολεία της Ανατολικής Αττικής (Καλύβια, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαύριο, κ.λπ), προτάθηκε να μπλοκάρουν τις κάλπες την Κυριακήκαθώς όπως χαρακτηριστικά ελέχθη «Δεν μπορεί να θέλουν κλειστά σχολεία για την Παιδεία και ανοιχτά για τις εκλογές».

Οι ελλείψεις των σχολείων Ανατολικής Αττικής είναι «τραγικές» σύμφωνα με στοιχεία που δίνει ο Κώστας Τουλγαρίδης, πρόεδρος του συλλόγου των εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής στο tvxs.gr. Όπως λέει, «το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζοντας, από τα τέλη Αυγούστου, την πραγματική εικόνα για τις ανάγκες που είχαν τα σχολεία Ανατολικής Αττικής με πάνω από 600 κενά όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις και διορισμούς αναπληρωτών. Αντίθετα είχε προγραμματίσει τη μείωση των διορισμών κατά 500 εκπαιδευτικούς και κατά 1.700 αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επαρκή κονδύλια για να καλυφθούν οι ανάγκες από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τη μεσολάβηση των εκλογών, αφού απαγορεύθηκαν οι προσλήψεις για ένα διάστημα 10 με 15 ημερών. Βέβαια, ακόμη και όταν απελευθερώθηκε από τη δέσμευση αυτή, η κυβέρνηση συνέχισε τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο δηλαδή για 180 κενά προσλαμβάνονται 66 αναπληρωτές.
Τα σχολεία δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς και φυσικά ούτε λόγος για τα ολοήμερα. Σήμερα, μετά από 4 φάσεις προσλήψεων μόνο στο 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής υπάρχουν πάνω από 70 με 80 κενά όλων των ειδικοτήτων, πάνω από τα μισά ολοήμερα δεν λειτουργούν και όσα λειτουργούν δεν έχουν πληρότητα σε δασκάλους. Τέλος σε 15 νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν τα ολοήμερα».

Σε σχέση με τη κινητοποίηση της Κυριακής ο κ. Κώστας Τουλγαρίδης θεωρεί ότι είναι απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου αυτή η εξέλιξη διότι οι σύλλογοι γονέων έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκοντας τοίχο. «Είναι τόσο εκρηκτική η κατάσταση και τόση η οργή που όλα μπορούν να συμβούν» δηλώνει ο κ. Τουλγαρίδης. «Ορισμένοι γονείς αναγκάζονται να φεύγουν νωρίτερα από τη δουλειές τους ή συνεννοούνται και παίρνουν παιδιά άλλων γονέων στο σπίτι τους» προσθέτει.

«Οι σύλλογοι γονέων επιδιώκουν με την πρόταση για μπλοκάρισμα των καλπών, να ανακοινωθούν επίσημα οι προσλήψεις από τον Υπουργό πριν την Κυριακή. Αν αυτό δεν γίνει, τα παιδιά μπαίνουν σε νέο μετεκλογικό κύκλο ταλαιπωρίας που θα διαρκέσει τουλάχιστον για 2 με 3 εβδομάδες που θα είναι αδύνατες οι προσλήψεις» καταλήγει.

tvsx.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york