Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Φρένο στις άδειες στα καμένα

Ειδικό νομοσχέδιο για την προστασία και ανάταξη των καμένων εκτάσεων της Αττικής από τις πυρκαγιές του 2009 επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το νομοσχέδιο είναι πιθανό να προηγηθεί των υπολοίπων πέντε που δρομολογούνται για τις πρώτες εκατό μέρες ως μια συμβολική χειρονομία της νέας κυβέρνησης υπέρ της Πράσινης Ανάπτυξης.
Βάσει της νέας ρύθμισης αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες στις καμένες περιοχές έως ότου κυρωθούν οι δασικοί χάρτες που προωθούνται κατά προτεραιότητα.
Κατά απόλυτη προτεραιότητα προωθείται επίσης η κτηματογράφηση των καμένων περιοχών με επείγουσες διαδικασίες. Από το υφυπουργείο Περιβάλλοντος που είναι αρμόδιο για τη χωροταξία και τα δάση επισημαίνεται πως η απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών θα εφαρμοστεί με λογική και δεν θα θίξει οικοδομές που ανεγείρονται νομίμως, προφανώς στα όρια των καμένων εκτάσεων (καθώς μέσα στα δάση απαγορεύεται η δόμηση).
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται και η απόφαση της περιφέρειας για την κήρυξη ως αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων, η οποία είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του σχεδίου προστασίας.
Στην εταιρεία του Κτηματολογίου θα δοθεί εντολή για την άμεση προκήρυξη της κτηματογράφησης των καμένων εκτάσεων της Αττικής, που θα συνοδεύεται από την ολοκλήρωση και την κύρωση των δασικών χαρτών.
Η ανάταξη των δασών και η προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας αποτελούν διακηρυγμένους στόχους της κυβέρνησης, όπως το επανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα καμένα της Ηλείας. Βασικός στόχος είναι όχι μόνο η προστασία των οικοσυστημάτων αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξή τους μέσα από μια πολιτική σωστής διαχείρισης αλλά και μέσα από εθελοντικές δράσεις και την αίσθηση ευθύνης των ίδιων των πολιτών.

Ημερησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york