Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (2ο Γυμνάσιο Παιανίας)

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Υπουργό Παιδείας
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (2ο Γυμνάσιο Παιανίας)

Κύριοι Υπουργοί,

Το προηγούμενο σχολικό έτος τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών προς τους χώρους προπόνησης και προς τα σχολεία τους, υποχρέωση που έχει αναλάβει το κράτος, λόγω διακοπής των συγκεκριμένων δρομολογίων από τις ανάδοχες εταιρείες που παρέμεναν επί μακρό χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων. Κατόπιν σχετικών μας ερωτήσεων στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 14021/09.02.2009, 15326/27.02.2009) δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα με την υπογραφή σύμβασης με τους αναδόχους για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2009 και την δέσμευση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ ότι θα γίνει νέος διαγωνισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που θα κάλυπτε την νέα χρονιά 2009 – 2010.
Παρά τις επανειλημμένες όμως οχλήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων η σχετική δέσμευση δεν έγινε ποτέ πράξη, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κληρονομεί ένα ακόμα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Παιανίας – ΤΑΔ Ανατολικής Αττικής με σχετικά έγγραφά του, που σας έχουν κοινοποιηθεί, εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το παράδοξο που παρατηρείται να υπάρχουν στα συγκεκριμένα τμήματα μαθητές, εκπαιδευτικοί και προπονητές αλλά να μην υπάρχει τρόπος μετάβασης στα σχολεία και στους χώρους προπόνησης πέραν των ίδιων μέσων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς και τους μαθητές.
Ακόμα και αν πραγματοποιηθεί σήμερα ο διαγωνισμός, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι όλες διαδικασίες είναι πολύ μεγάλο έως ότου αναλάβουν οι ανάδοχες εταιρείες το έργο της μεταφοράς των μαθητών.
Κατόπιν όλων των παραπάνω και γνωρίζοντας το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνετε για την άμεση κάλυψη όλων των κενών και των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλους τους τομείς ευθύνης σας,

Ερωτάστε:

1. Με ποιον τρόπο σκοπεύετε βραχυπρόθεσμα να λύσετε το υπαρκτό αυτό πρόβλημα;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το όλο ζήτημα και να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα προβλήματα;


-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york