Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Διαδικασία προνοιακών επιδομάτων για πυρόπληκτους ΒΑ Αττικής

Μετά από επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές παραστάσεις και προτάσεις της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής για την ανάγκη έκδοσης νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά που ξεκίνησε την 21η Αυγούστου 2009 στην ΒΑ Αττική, ούτως ώστε να αναπροσαρμοσθούν τα χρηματικά ποσά και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες καταβολής τους, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με έγγραφό του μας γνωστοποίησε ότι για τους πληγέντες θα εφαρμοσθεί η ΚΥΑ του 2001 και ως προς τα διατιθέμενα ποσά και ως προς τις διαδικασίες καταβολής τους.

Έτσι οι πληγέντες από την πυρκαγιά της 21ης Αυγούστου 2009 στην Β.Α. Αττική θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία της ΚΥΑ/2673/11-9-2001 η οποία προβλέπει :

•Υποβολή αιτήσεων στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής ( Παλλήνη , 17ο χλμ.Λ.Μαραθώνος τηλ. 213 2005275) για το βοήθημα οικονομικής ενίσχυσης του ποσού των 586,94 € για την αντιμετώπιση άμεσων βιοτικών αναγκών οικογενειών που η κύρια κατοικία τους υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά.
Τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία δικαιολογητικά είναι:

1) ΑΙΤΗΣΗ

2) ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ

3) ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

4) ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ( ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ) Π.Χ. ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ , ΕΝΟΡΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ , ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΚΟ κ.α.

•Υποβολή αιτήσεων στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής (Παλλήνη, 17ο χλμ.Λ.Μαραθώνος τηλ. 213 2005275) για την οικονομική ενίσχυση μέχρι του ποσού των 5.869,41€ για την αντικατάσταση κατεστραμμένων οικοσκευών και για μικροεπισκευές .

Τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία δικαιολογητικά είναι:

1)ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

2)ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ

3)ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

4)ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ( ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ) Π.Χ. ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ , ΕΝΟΡΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ , ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΚΟ κ.α.

5)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

6)ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008 Ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

7)ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε-9

8)ΕΑΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ Ε-2 ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

9)ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ( πλήρη κυριότητα 50%-50%) ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΩ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ Ε1 ΚΑΙ Ε9 ΤΟΥ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

10)ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΟΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΡΠΩΤΗ:

•Ε1 ΚΑΙ Ε9
•ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΑΡΠΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ
•ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
11) ΕΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ( Π.Χ. ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑ ΟΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία τα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός .

Πηγή: Νομαρχία Αν. Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york