Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ …ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ

Βασικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ήταν η κατάθεση πρότασης από την πλευρά του Δήμου για την παραχώρηση της παραλίας της Βάρκιζας.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Βάρης. Ένα ζήτημα για το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον από την πρώτη ημέρα της θητείας της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πολύωρη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας κατέθεσε και ανάγνωσε σειρά εγγράφων προς και από αρμόδιους φορείς [ΕΤΑ, Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κ.λ.π.]. Ο Δήμος Βάρης από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και σήμερα πιέζει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να του παραχωρηθεί η διαχείριση της παραλίας της Βάρκιζας προκειμένου να την αναβαθμίσει και να την παραδώσει ελεύθερη και καθερή στους πολίτες.
Ο Παναγιώτης Καπετανέας ζήτησε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, ανεξάρτητα ποια παράταξη εκπροσωπούν , να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για την πόλη, παίρνοντας μια ομόφωνη απόφαση για το αίτημα της παραχώρησης της παραλίας στο Δήμο. Άλλωστε αυτό αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης. Δυστυχώς όμως η στάση της αντιπολίτευσης προκάλεσε δυσαρέσκεια και έκπληξη όχι μόνο στη Δημοτική Αρχή αλλά και στους πολίτες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη του πρώην Δημάρχου κ.Αναστασίου αποχώρησαν από την αίθουσα, όταν αποδείχτηκε ότι στο διάστημα 2003-2006 ο Δήμος Βάρης δεν είχε κάνει καμία ενέργεια, καμία συζήτηση και δεν υπήρξε κανένα σχετικό έγγραφο για το ζήτημα της παραλίας. Από την αδράνεια του παρελθόντος στην …αποχώρηση του σήμερα. Τον ίδιο δρόμο, αυτόν της αποχώρησης προτίμησε και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λυδία Αργυροπούλου. Ο κ. Κυπριώτης παρέμεινε στην αίθουσα καταθέτοντας μια δική του πρόταση….
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας υποστήριξε ότι είναι η κατάλληλη περίοδος, λόγω εκλογών, να ενημερωθούν-δεσμευτούν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων για το αίτημα του Δήμου. Όμως και σε αυτή την εισήγηση οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έδειξαν ανεξήγητη αδράνεια. Υποστήριξαν –χωρίς πειστικά επιχειρήματα- ότι είναι καλύτερα να ασχοληθούμε με την παραλία αφού γίνουν οι εκλογές, αφού σχηματιστεί νέα κυβέρνηση,. Αφού χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος…
Τελικά στην διεκδίκηση της παραλίας, η Δημοτική Αρχή έχει μόνο την συμπαράσταση των κατοίκων της Βάρης….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york