Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πόλη για να ζεις: Ο Δήμαρχος να σταματήσει τα φθηνά προεκλογικά τεχνάσματα και να ασχοληθεί με τη διοίκηση της πόλης

|

Magical Snap - 2014.03.20 23.53 - 006

Πενήντα χρόνια πίσω μας έχει πάει τις τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ προεκλογικών κινήσεων βγαλμένες από το παρελθόν. Δεν είχαμε κανένα σκοπό να ασχοληθούμε με τους θεατρινισμούς του Δημάρχου, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε κάποιες αλήθειες, τις οποίες αγνοεί ή αποκρύπτει ο κ. Πανάς.

- Όλοι είδαμε τον κ. Πανά, την Κυριακή 16 Μαρτίου, να σκίζει επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες την ταμπέλα της Β’ Πλαζ που απαγόρευε την είσοδο στο κοινό, προκειμένου να μπουν μέσα στο χώρο οι συμπολίτες μας για να συμμετέχουν στη δενδροφύτευση. Στα τοπικά ΜΜΕ, η φωτογραφία αυτή συνοδεύτηκε με τον τίτλο «ο Σπύρος Πανάς απελευθερώνει τη Β’ Πλαζ». Παρέλειψε όμως ο Δήμαρχος να ενημερώσει τον κόσμο ότι πρόσφατα ο όμιλος επιχειρήσεων που είχε μισθώσει τη Β’ Πλαζ την εγκατέλειψε και την παρέδωσε προς χρήση στο Ελληνικό Δημόσιο. Να μας πει όμως ο κ. Πανάς, κατά τα τελευταία 3 χρόνια, τί ουσιαστικές ενέργειες έχει κάνει ως Δήμαρχος, για να πάρει ο Δήμος έστω και ένα μέτρο από την παραλία μας. Οι παραλίες δεν θα κατακτηθούν από το αδίστακτο ΤΑΙΠΕΔ με θεατρινισμούς και προεκλογικές φιέστες, αλλά με μεθοδική δουλειά και σοβαρές προτάσεις. Σε ότι αφορά τη δεντροφύτευση, καλώς έγινε, και πολλά μέλη της παράταξης μας την αγκάλιασαν, συμμετείχαν σ’ αυτή, φυτεύοντας όμως δέντρα, όχι κυνηγώντας τις κάμερες.

- Το Σάββατο 22 Μαρτίου ο Δήμαρχος καλεί τους δημότες σε εκδήλωση για τη μετονομασία του Αθλητικού Κέντρου Βάρης σε αθλητικό κέντρο «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής». Χαιρόμαστε που ο κ. Πανάς αποφάσισε επιτέλους να υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει ψηφιστεί από τις 11 Φεβρουαρίου του 2013 (!!!), μετά από πρόταση του κ. Κωνσταντέλλου. Είναι επιβεβλημένο να τιμήσουμε τον επί 16 χρόνια Δήμαρχο Βάρης και γι’ αυτό άλλωστε η παράταξη μας έφερε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα. Είναι όμως απαράδεκτο ο Δήμαρχος να μην εκτελεί επί 14 μήνες απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να είναι έκθετος για παράβαση καθήκοντος, περιμένοντας να στήσει προεκλογικό φιέστα καπηλεύοντας την πολιτική πρόταση της αντιπολίτευσης, αλλά και πολύ χειρότερα, τη μνήμη του αείμνηστου Κώστα Μπαγλατζή για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς.

- Την Κυριακή 23 Μαρτίου, και πάλι για τα μάτια των συμπολιτών μας από τη Βάρη, ο Δήμαρχος στήνει νέο πανηγυράκι, αυτή τη φορά όπως μας πληροφορεί, να παρουσιάσει το έργο του ειδικά στη Βάρη. Αναρωτιόμαστε, στην περσινή του «φιέστα», όταν έδωσε «λογαριασμό στους πολίτες», τα έργα της Βάρης δεν τα ανέφερε; Πόσες ακόμα θεατρικές παραστάσεις θα στήσει ο κ. Πανάς στην προσπάθεια του να μας πείσει ότι ήταν καλός Δήμαρχος; Εν τέλει όμως, αφού ήταν τόσο αποτελεσματικός, γιατί αρνείται προκλητικά να κάνει απολογισμό της δράσης του, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος; Μήπως το πρόβλημα είναι ότι εκεί θα έχει αντίλογο και θα πρέπει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στους δημότες για την εγκληματική δυστοκία και αδράνεια που επέδειξε ως Δήμαρχος;

Λυπούμαστε από το γεγονός ότι 60 περίπου μέρες πριν τις εκλογές, και ενώ οι συνδημότες μας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, ο Δήμαρχος αντί να ασχολείται σοβαρά με την επίλυση τους, αρκείται στο να γίνεται περίγελος στην πόλη με φθηνά προεκλογικά τεχνάσματα τα οποία στην Ελλάδα του 2014 δεν πείθουν κανέναν. Τον καλούμε, έστω και κατά τις τελευταίες μέρες της θητείας του, να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Δήμου και όχι με την ανούσια και άνευ περιεχομένου προσωπική του προβολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york