Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις στα διόδια

pallinipress206

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα τελευταία 40 χρόνια που κυβέρνησαν, έδωσαν στο λαό μας μόνο χρεοκοπία, απάτη και διαπλοκή. Είναι τα ίδια κόμματα που σήμερα συνεχίζουν την καταστροφική αυτή πολιτική επιβάλλοντας στους κατοίκους της Αττικής τη δημιουργία νέων διοδίων καθώς και την εξωφρενική αύξηση της τιμής των υφιστάμενων σταθμών κατά 60%.

Είναι τα ίδια κόμματα που σήμερα επιβάλλουν τις σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης μοιράζοντας χειροπέδες στους κατοίκους του Ωρωπού. Είναι τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα που σήμερα φυλακίζουν τους “δικούς” τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής, που έστω και καθυστερημένα θέλησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας.

Με τις συλλήψεις και τις διώξεις των κατοίκων του Ωρωπού που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στα ληστρικά διόδια, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το μόνο που απασχολεί τη συγκυβέρνηση είναι να συνεχιστεί το πάρτι της διαπλοκής μέσω των ευνοϊκών συμβάσεων υπέρ των εργολάβων.

Η δήθεν ανάπτυξη για την οποία κόπτεται η συγκυβέρνηση, αφορά μόνο στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, από τους οποίους εξαρτάται. Αφορά μόνο στην ανάπτυξη των υπερ - κερδών των αναδόχων εταιρειών, που συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ποτέ εκτελεστεί. Ανάδοχες εταιρείες στις οποίες κάνει “δωράκια”, όπως η πρόσφατη σκανδαλώδης επικαιροποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών έργων.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση μέσω των εθνικών μας δρόμων αποτελεί δικαίωμα των πολιτών. Το σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης δεν μπορεί να ποινικοποιήσει και να βάλει χειροπέδες στο δικαίωμα αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york