Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!»

Αγαπητοί Συμπολίτες!

011613131258B_thumb[2] (1) Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, σας ενημερώνει, ότι μετά από σκληρή προσπάθεια τριών μηνών, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, πέτυχε να εκταμιεύσει για λογαριασμό του, ως έκτακτη οικονομική επιχορήγηση απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών, το ποσό των 11,65 Εκατομμυρίων Ευρώ!

Τα χρήματα αυτά, μας δόθηκαν εφ’ άπαξ, για την εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ήδη προχθές, εκταμιεύθηκε και πληρώθηκε στην ΕΥΔΑΠ, το σύνολο του ληξιπρόθεσμου χρέους μας προς αυτήν, ύψους 10,23 εκατομμυρίων Ευρώ!

Είναι προφανές, ότι πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατάφερε στην χειρότερη οικονομική συγκυρία της χώρας μας, να σβήσει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δήμου μας και σχεδόν το 70% του συνολικού χρέους των 18 εκατομμυρίων Ευρώ, που είχαν συσσωρεύσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, σε πολύ καλύτερες οικονομικές συνθήκες!

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν οι δημότες μας, για να μπορούν να συγκρίνουν, ότι για τον ίδιο σκοπό (εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών) το Υπουργείο Εσωτερικών, επιχορήγησε συνολικά, εκατόν σαράντα (140) Δήμους της χώρας, με διάφορα ποσά.

Η μεγάλη και ιδιαίτερη επιτυχία του Δήμου Μαρκοπούλου, έγκειται στο γεγονός, ότι είμαστε ένας απ’ τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, που η δοθείσα επιχορήγηση είναι τόσο μεγάλη, ώστε να εξοφλείται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας, ενώ με κριτήριο το χρηματικό ποσό επιχορήγησης ανά κάτοικο, (Ευρώ ανά κάτοικο), είμαστε ο τρίτος (3ος) Δήμος, ανάμεσα στους εκατόν σαράντα (140) Δήμους όλης της χώρας!!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Για να υπάρξει αυτό το τεράστιο οικονομικό επίτευγμα, υπήρξε μια οργανωμένη και σε βάθος χρόνου δουλειά, για την οποία δούλεψαν εξαιρετικά συγκροτημένα, τόσο οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου, όσο και η Δημοτική Αρχή.

Γι’ αυτόν τον λόγο, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, ορισμένους ανθρώπους, που αφιέρωσαν πολλές δεκάδες ώρες, σκληρής εργασίας και προσπάθειας.

Ευχαριστώ καταρχήν, τα στελέχη της Οικονομικής μας Υπηρεσίας, που ενεπλάκησαν εξαιρετικά δραστήρια, με ιδιαίτερη ευθύνη και σοβαρότητα, σ’ αυτή την προσπάθεια:

Τον αν. Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου, κο Γιώργο Νικολάκη,

Την αν. Προϊσταμένη Λογιστηρίου, κα Φελίσια Κούτρα,

Τον Υπεύθυνο Πληρωμών, κο Χρήστο Πετούρη,

και βέβαια την Ειδική Ταμία, κα Μαρία Κατσίκη!

Σε πολιτικό επίπεδο, μετά τις συζητήσεις, που είχα για το συγκεκριμένο θέμα, αρχικά με τα στελέχη του Γραφείου του και τελικά με τον Υπουργό Εσωτερικών, κο Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα θερμά, γιατί άκουσε με ξεχωριστό ενδιαφέρον, προσοχή και (εκ του αποτελέσματος) εξαιρετικά θετικά, τα αναλυτικά επιχειρήματά μας, για την αναγκαιότητα, της πολύ υψηλής επιχορήγησης του Δήμου Μαρκοπούλου!

Τέλος, οφείλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία, στην συγκεκριμένη προσφορά του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου, κου Χρήστου Δρίτσα. Επί τρεις ολόκληρους μήνες, είχε αναλάβει σχεδόν σε καθημερινή βάση, την διεκπεραίωση σειράς κρίσιμων επαφών και συναντήσεων, με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες έφερε με εξαιρετική επάρκεια, σε αίσιο τέλος.

Είναι βέβαιο, ότι του πιστώνεται προσωπικά, ένα σημαντικό μέρος, αυτού του ιδιαίτερα φιλόδοξου και απόλυτα επιτυχημένου, οικονομικού και πολιτικού εγχειρήματος!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Στο παραπάνω επίτευγμα, έρχονται τον τελευταίο μήνα να προστεθούν, δύο νέες, πολύ σημαντικές επιτυχίες μας!

· Η προέγκριση Δημοπράτησης του υποέργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Πόλεως Μαρκοπούλου – Β’ φάση», η υλοποίηση του οποίου, θα καλύψει το 95% των κατοίκων της πόλης του Μαρκοπούλου, εξασφαλίζοντας συνδέσεις για 9.500 κατοίκους συνολικά. Η ανάδειξη μέσα από διεθνή διαγωνισμό και η εγκατάσταση του εργολάβου για να ξεκινήσουν τα έργα, αναμένεται στα τέλη (Νοέμβρης-Δεκέμβρης), αυτής της χρονιάς.

· Επίσης, μετά από επίπονες προσπάθειες της Δημοτική Αρχής, η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών, ενέκρινε το Σχέδιο Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαρκοπούλου, συμπεριλαμβανομένων και των (οικονομικά σωτήριων) προτάσεων του Δήμου Μαρκοπούλου και του Συνεταιρισμού «ΜΑΡΚΟ», για την ήπια πολεοδομική αξιοποίηση της «Πούντας», με συντελεστή δόμησης 0,2.

Πιστεύουμε, ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, μετά τις αναγκαίες διαδικασίες, το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, θα έχει δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ, λύνοντας πάρα πολλά απ’ τα πολεοδομικά προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας και θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία, μέσα από τις προβλεπόμενες χρήσεις πολεοδομημένης γης και τις οικιστικές επεκτάσεις του υφιστάμενου Σχεδίου Πόλης.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε, ότι στους είκοσι επτά (27) μήνες, που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Μαρκοπούλου, έχουν ήδη καταγραφεί τα εξής έργα:

· Νέο ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη.

· Νέος Πολιτιστικός Πολυχώρος στο Πόρτο Ράφτη.

· Κοινωνικό Παντοπωλείο, που εξυπηρετεί περίπου 400 συνδημότες μας.

· Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Πόρτο Ράφτη, με ετήσια έσοδα 300.000 Ευρώ.

· Είσπραξη 3.000.000 Ευρώ, από τα επί χρόνια ανείσπρακτα, Λατομικά Τέλη.

· Ολοκλήρωση κατά 80%, του νέου Τριτοβάθμιου Βιολογικού Καθαρισμού, στην περιοχή Μερέντα.

· Οικονομική εξυγίανση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, με αποπληρωμή του ελλείμματος του 2010 (413.000 Ευρώ), σημείωση κερδοφορίας και υψηλού ταμειακού υπολοίπου το 2011 (240.000 Ευρώ) και επίτευξη επιπλέον αύξησης εσόδων το 2012, σε σχέση με το 2011, περίπου 15%.

· Δημιουργία νέου Χώρου Εκδηλώσεων 140 ατόμων, πάνω από το Κινηματοθέατρο «Άρτεμις».

· Ριζική ανακαίνιση του Κινηματοθέατρου «Άρτεμις».

· Έγκριση πρότασης (η πρώτη σε όλη την Ελλάδα), μετά την τεχνική ωρίμανση και την προοπτική άμεσης χρηματοδότησης, κατασκευής Κολυμβητηρίου, δίπλα στο γήπεδο της ΜΑΡΚΟ.

· Εξόφληση χρεών, της τάξεως των 150.000 Ευρώ του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και επίτευξη θετικού απολογισμού του.

· Ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων, με επτά (7) επιπλέον προκάτ αίθουσες, για την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών.

· Λειτουργία προγραμμάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού, με συμμετοχή 650 δημοτών και λίστα αναμονής άλλων 350 δημοτών.

· Συντήρηση ένδεκα (11) δρόμων και κατασκευή πεζοδρομίων, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

· Επανέναρξη των εργασιών, για την δημιουργία κερκίδων στο γήπεδο της «ΜΑΡΚΟ» και αιθουσών, κάτω από αυτές.

· Εξασφάλιση 260 περίπου θέσεων εργασίας σε ανέργους, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

· Καλοκαιρινές Πεζοδρομήσεις και δεκάδες μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο θέατρο «Σάρα».

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Όπως ήδη έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, γνωρίζουμε ταυτόχρονα και τις υποκειμενικές ελλείψεις και αδυναμίες μας, αλλά και ορισμένα, πολύ ενοχλητικά προβλήματα της καθημερινότητας: (π.χ. πολλοί δρόμοι με λακκούβες, που έχουν πάνω από δέκα χρόνια να συντηρηθούν και τώρα δυστυχώς, δεν υπάρχουν, ούτε περισσεύουν χρήματα για νέες ασφαλτοστρώσεις).

Δίνουμε όμως την υπόσχεση σε όλους σας, ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, το δύσκολο έργο της διοίκησης του Δήμου Μαρκοπούλου, στις σημερινές εξαιρετικά σκληρές οικονομικές συνθήκες! Τα όποια υπαρκτά περιθώρια για ουσιαστικές βελτιώσεις, θα τα εξαντλήσουμε.

Να είστε βέβαιοι για αυτό!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york