Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Απάντηση της Δημοτικής Αρχής, στην θλιβερή ανακοίνωση στελέχους της «Δύναμης Μιζέριας, Ψεύδους και Απαισιοδοξίας»

457 Με αφορμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που εξέδωσε το στέλεχος της δημοτικής παράταξης, με τον κατ’ ευφημισμό τίτλο, «Δύναμη Ελπίδας», κος Σίμος Δημητριάδης, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, ο ανωτέρω κύριος, κατεξοχήν θιασώτης, εγκέφαλος και οργανωτής μηχανισμού γκρίζας προπαγάνδας μέσω του Διαδικτύου (σε αυτό θα επανέλθουμε), αποπειράται με ένα μείγμα ψευδών, απαξιωτικών χαρακτηρισμών και ισοπεδωτικών τοποθετήσεων, να μηδενίσει το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Είναι όμως, τόσο μεγάλο πλέον το μένος του και η εμπάθειά του, που οδηγείται σε πλήρη απώλεια της ψυχραιμίας του και επιτέλους αποκαλύπτεται ο ίδιος!

§ Δεν υπογράφει, ως συνήθως, σαν κα (!) Μερέντα Μαρκοπουλιώτου, ψευδώνυμο με το οποίο διέσπειρε ανέξοδα, ανώνυμα και ανεύθυνα τα προπαγανδιστικά ψεύδη του, μαζί με τόσα άλλα γελοία ψευδώνυμα, που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή ήταν και είναι κ. Δημητριάδη, η δική σας σύγχρονη έκφραση του γκαιμπελισμού, ως μέθοδος προπαγάνδας!

§ Τοποθετείται επιτέλους, επώνυμα και ατομικά, συνειδητοποιώντας ότι η συμπεριφορά του, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το ήθος των «πολιτικών» του παρεμβάσεων, προκαλεί αντιδράσεις, ακόμα και μέσα στην ίδια του την παράταξη.

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε συμπολίτες, γιατί δεν υλοποιείται, η διακηρυχθείσα από την «Δύναμη Ελπίδας», εκ περιτροπής συμμετοχή των στελεχών της, στις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων; Μα απλούστατα, γιατί τότε εμφανώς, δημοσίως και εμπράκτως, θα βλέπαμε όλοι, την τραγική ποιότητα της πολιτικής συμπεριφοράς, του εν λόγω κυρίου!

Επί της ουσίας τώρα:

Απαξιούμε να ασχοληθούμε καν, με τα ξεδιάντροπα ψεύδη του για την στάση της Δημοτικής Αρχής, σε θέματα Περιβάλλοντος και στεκόμαστε στην απαξίωση από αυτόν, όλων, μα κυριολεκτικά όλων, των δράσεων και επιτευγμάτων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, που οδηγεί σε πολύ δυσάρεστα για τον ίδιο και την Παράταξή του, συμπεράσματα.

Τελείως ενδεικτικά, αναφέρουμε ελάχιστες, τέσσερις (4) μόνο, απ’ τις δεκάδες επιτυχημένες δράσεις του Δήμου, που εάν αυτοί είχαν την ευθύνη, δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί:

§ Την αναδιοργάνωση και στελέχωση του Δημοτικού Καταστήματος στο Πόρτο Ράφτη, την ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία του ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, καθώς και του Πολυχώρου Πολιτισμού στο Πόρτο Ράφτη, όπως επίσης και την ανανέωση και αναβάθμιση του Κινηματοθεάτρου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την δημιουργία δεύτερης αίθουσας εκδηλώσεων, χωρητικότητας 140 ατόμων!

Αλήθεια, τι διαφορετικό θα έπρεπε να είχαμε κάνει με το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη και τον Πολυχώρο Πολιτισμού στο Πόρτο Ράφτη; Μήπως για να είναι ικανοποιημένος ο εν λόγω κύριος, θα έπρεπε ο Δήμος να είχε αγοράσει τα κτίρια, δαπανώντας πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, που δεν υπήρχαν, αντί να τα εκμισθώσουμε, όπως περιφρονητικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του;

Το γεγονός π.χ., ότι στο ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, υπάρχουν δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, περισσότερα από τετρακόσια (400) εγγεγραμμένα μέλη, που πάρα πολλά από αυτά, δραστηριοποιούνται καθημερινά, ζωγραφίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, αθλούνται, παίρνουν μέρος σε δεκάδες εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα ή θρησκευτικού προσκυνήματος, τους επισκέπτεται εθελοντής γιατρός για βασικές εξετάσεις και γράφει και τα φάρμακά τους, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται καθημερινά μαζί τους, μία εξαίρετη Κοινωνική Λειτουργός, έχει σε τίποτα να κάνει, με το εάν το κτίριο είναι αγορασμένο ή νοικιασμένο;

Όλη αυτή, η πολύμορφη δραστηριότητα, εκατοντάδων 60άρηδων, 70άρηδων και 80άρηδων συνανθρώπων μας, θα υπήρχε σήμερα, εάν δεν λειτουργούσε το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, εάν δεν το είχαμε στελεχώσει με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και εάν ο Δήμος Μαρκοπούλου, μέσω του Νομικού Προσώπου «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», δεν το επιδοτούσε, με δεκάδες χιλιάδες Ευρώ ετησίως, για τις δραστηριότητές του;

Εξ’ άλλου, σε δύο-τρία χρόνια, κ. Δημητριάδη, όταν θα γίνετε και εσείς 60 χρονών, εάν θέλετε, θα διαπιστώσετε εξ ιδίων, πόσο επιτυχής και πολλαπλά χρήσιμη και ωφέλιμη, είναι η λειτουργία του, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Προς το παρόν, για ορισμένους περίεργους τύπους, που τους φταίνε όλα και δεν ικανοποιούνται με τίποτα και κανέναν, θα περάσουμε ειδική ρύθμιση στο Καταστατικό του ΚΑΠΗ, για να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση, η εγγραφή μελών και σε «κάτω των εξήντα ετών, πολιτικές γεροντοκόρες»!

§ Εάν, συμπολίτες, ακούγαμε τον κο Δημητριάδη και τους ομοίους του, δεν θα είχαμε εισπράξει τα Λατομικά Τέλη, ύψους 3.000.000 Ευρώ! Αλήθεια, τι διαφορετικό θα είχαμε πετύχει, εάν ακολουθούσαμε την άποψή του; Προφανώς, την εμπλοκή σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες δεκαετίας, με μηδέν (0) αποτέλεσμα!

§ Εάν είχαμε ακούσει τον κο Δημητριάδη, δεν θα είχαμε συμβάλλει ως Παράταξη, αντίθετα θα είχαμε σαμποτάρει, όπως αυτοί έκαναν, σε αντίθεση με εμάς, την σωτηρία του Συνεταιρισμού ΜΑΡΚΟ και θα είχαμε παραδώσει την Χερσόνησο της Πούντας, αλλά και όλη την υπόλοιπη πολύτιμη περιουσία του Συνεταιρισμού και όλων των δημοτών, βορά σε διαδικασίες εκποιήσεων και εξυπηρέτησης σκοτεινών συμφερόντων. Αλήθεια, ποια είναι η σχέση τους, με αυτά τα οικονομικά συμφέροντα;;

§ Εάν τους ακούγαμε συμπολίτες, δεν θα είχαμε πετύχει την δρομολόγηση ίδρυσης Δημοτικού Κολυμβητηρίου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, δεν θα είχαμε διοργανώσει δεκάδες μουσικές, θεατρικές, χορευτικές, εικαστικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και τις Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις, που προσπαθούν να δώσουν μια ανάσα ζωής στους δημότες και στην τοπική αγορά, ούτε για το μαζικό αθλητισμό 650 δημοτών μας, ούτε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης, για 260 συμπολίτες μας!

Μόνο ένας αδίστακτος ψεύτης και κακόμοιρος προπαγανδιστής σαν τον κ. Δημητριάδη, μπορεί και ισχυρίζεται, ότι τα παραπάνω είναι παραμύθια!

Ο κατάλογος θα μπορούσε να περιλάβει δεκάδες άλλες δράσεις, αλλά αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε, στο αποκορύφωμα της διαστρέβλωσης, του τοπικού αρχιμάστορα, της γκεμπελικής προπαγάνδας:

Αντί να έχει το πολιτικό θάρρος να συγχαρεί τη Δημοτική Αρχή (όπως έκαναν όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, πλην της δικής του) για την μεγάλη επιτυχία της απαλλαγής του Δήμου, από 11,65 εκατομμύρια Ευρώ χρέους, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 70% του συνολικού χρέους του Δήμου, σκαρφίζεται το υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των δημοτών παραμύθι, της γενικής ρύθμισης της Μνημονιακής Κυβέρνησης, για τα χρέη της ΕΥΔΑΠ! Ας απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις :

§ Που την είδατε γραμμένη, ψεύτη κε Δημητριάδη την «…γενική ρύθμιση για τα χρέη της ΕΥΔΑΠ», την οποία επικαλείσθε;

§ Γειτονικός παράλιος Δήμος, χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ είκοσι (20) και πλέον εκατομμύρια και επιχορηγήθηκε μόλις, με 5,6 εκ. Ευρώ!

§ Τι έγινε κ. Δημητριάδη, ξυπνήσατε τώρα και ανακαλύψατε μετά από τρία χρόνια την «Μνημονιακή Κυβέρνηση» και το Μνημόνιο, όταν όλα αυτά τα χρόνια δεν είπατε κουβέντα για τις τραγικές περικοπές, μέχρι και 60%, στους πόρους των ΟΤΑ; Όταν υποστηρίξατε κάθε αντιλαϊκό και αντεργατικό μέτρο, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι κάτοικοι της Κερατέας, έχουν ιδία αντίληψη για την «υποστήριξή» σας! Όσο για τον πολιτικό χώρο και τον κόσμο στον οποίο απευθύνεστε, μην ανησυχείτε, έχουν το πολιτικό κριτήριο και την εμπειρία για να ξέρουν ακριβώς, τι υποτακτικό και δουλικό ρόλο παίζετε στις μνημονιακές ρυθμίσεις και να σας απομονώσει!

§ Από πότε τα χρήματα που παίρνει ως επιχορήγηση (και όχι βέβαια ως δάνειο) ο Δήμος μας, για την εξόφληση των χρεών του, δεν έχουν αξία; Γιατί δεν πάει να αναπτύξει αυτή τη θεωρία ο κος Δημητριάδης, στα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Προφανώς δεν καταλαβαίνει το σχετικό πρόβλημα, γιατί δεν έχει ιδέα, για την κατάσταση του απλού κόσμου!

§ Δεν είναι επιτυχία, να βγάζεις το Δήμο από το επαχθές καθεστώς της υπερχρέωσης και της απαγόρευσης κάθε επένδυσης, να ξεχρεώνεις όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σου και επιπλέον να είσαι 3ος στο ποσό της επιχορήγησης ανά κάτοικο (600 περίπου Ευρώ ανά απογραφέντα κάτοικο κάθε ηλικίας) ανάμεσα στους 140 Δήμους όλης της χώρας;

§ Ενδεικτικά, κε Δημητριάδη, σας αναφέρουμε κάποιους από τους 140 επιχορηγηθέντες Δήμους, μαζί με τον πληθυσμό τους και το ποσό της επιχορήγησής τους, προκειμένου να κατανοήσετε το μέγεθος της επιτυχίας μας:

Δήμος Λαρισαίων: Πληθυσμός 162.591, Επιχορήγηση 11,66 εκ. Ευρώ.

Δήμος Ιωαννίνων: Πληθυσμός 112.486, Επιχορήγηση 10,4 εκ. Ευρώ.

Δήμος Καλαμάτας: Πληθυσμός 69.849, Επιχορήγηση 4,04 εκ. Ευρώ.

Δήμος Πειραιώς: Πληθυσμός 163.688, Επιχορήγηση 5,82 εκ. Ευρώ.

Δήμος Αιγάλεω: Πληθυσμός 69.946, Επιχορήγηση 4,52 εκ. Ευρώ.

Δήμος Αθηναίων: Πληθυσμός 664.046, Επιχορήγηση 18,4 εκ. Ευρώ.

Δήμος Κατερίνης: Πληθυσμός 85.851,Επιχορήγηση 9,75 εκ. Ευρώ.

Υπενθυμίζουμε τα αντίστοιχα νούμερα, για τον Δήμο Μαρκοπούλου: Πληθυσμός 20.040, επιχορήγηση 11,65εκ. Ευρώ.

Δυστυχώς για εσάς, τα νούμερα είναι αδιάψευστα, μιλούν από μόνα τους και δείχνουν την τεράστια επιτυχία του Δήμου Μαρκοπούλου!!

§ Αυτές οι επιτυχίες ήρθαν μόνες τους ή είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των αιρετών που τίμησαν την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Δημοτών και των υπαλλήλων του Δήμου, που τίμησαν την ιδιότητα του Δημόσιου Λειτουργού;

Η αγνωμοσύνη και η μη αναγνώριση της προσφοράς, είναι χαρακτηριστική της ποιότητας ορισμένων ανθρώπων, όπως ο κος Δημητριάδης, ειδικά όταν συνοδεύονται, από την αδίστακτη και εν ψυχρώ αξιοποίηση, κάθε πιθανής συκοφαντίας και ψευδολογίας και υποκριτικά παράπονα για αυταρχισμό και πολιτική αλαζονεία, όταν ο θιγόμενος πολιτικός αντίπαλος τολμήσει να αντιδράσει, χωρίς να πάρει «την άδεια» του κ. Δημητριάδη και της παράταξής του.

Ειδικά από τον κ. Δημητριάδη δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο, ολοκληρώνοντας όμως την ανακοίνωσή μας, είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους ακριβοδικίας, να τον παραδεχθούμε σε ένα θέμα:

Χρειάζεται πραγματικά μεγάλη «αυτοπεποίθηση» και ιδιαίτερα απύθμενο θράσος, μαζί με την αντίληψη ότι όλοι οι δημότες είναι ηλίθιοι, ώστε εσύ ειδικά κ. Δημητριάδη, να εγκαλείς την Δημοτική Αρχή για «μη διαμόρφωση-ανάπλαση στους εναπομείναντες δημόσιους χώρους», όταν είναι γνωστό σε όλους τους δημότες, ότι εσύ ο ίδιος, έχεις χτίσει παράνομα, τις εγκαταστάσεις της αυθαίρετης υπαίθριας «ψησταριάς σου» (μπάρμπεκιου) και άλλες αυθαίρετες κατασκευές, σε χώρο που προοριζόταν από το Σχέδιο Πόλης, για κοινόχρηστη χρήση!

Ημέρες που είναι, μία ρήση μόνο πλέον, σου ταιριάζει: «Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!»

Τέλος, μιλώντας γενικότερα, η συγκεκριμένη παράταξη αποδεικνύει, με τον πλέον κακόπιστο και εμπαθή τρόπο, ότι αποτελεί παράταξη «Μιζέριας και Απαισιοδοξίας» για την πόλη μας και τους πολίτες. Παράταξη, που την χαρακτηρίζει η μικρότητα και η έλλειψη πολιτικού θάρρους, αφού δεν έχει την στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα, ειλικρίνεια και ψυχική γενναιότητα, να αναγνωρίσει τη μεγάλη επιτυχία της Διοίκησής μας, να απαλλάξει τους πολίτες του Δήμου Μαρκοπούλου, σχεδόν από το 70% των χρεών, που τους είχαν αφήσει «βαριά κληρονομιά», οι Διοικήσεις του παρελθόντος!

Όσο και να προσπαθεί όμως, η παράταξη της «Μιζέριας, του Ψεύδους και της Απαισιοδοξίας» να μικρύνει το έργο και την προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης, οι πολίτες δεν πέφτουν στην παγίδα.

Οι συμπολίτες μας βλέπουν και κρίνουν, ποιά είναι η Διοίκηση και ο Δήμαρχος, που δουλεύουν νύχτα μέρα, στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες και στην δυσκολότερη συγκυρία, για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και ποιοι είναι αυτοί, που επενδύουν πολιτικά στο ψέμα και στη μιζέρια, για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, χωρίς ποτέ να έχουν κάνει, έστω και μία (1), έστω μόνο μία (1), θετική πρόταση!

Όσο και να προσπαθεί να μηδενίζει, ο κος Δημητριάδης και η παράταξη της «Μιζέριας, του Ψεύδους και της Απαισιοδοξίας» το έργο της σημερινής Διοίκησης, οι πολίτες και οι κάτοικοι, που το ζουν και το βλέπουν καθημερινά, αντιλαμβάνονται ότι στο τιμόνι του Δήμου Μαρκοπούλου, σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, υπάρχει ένας Δήμαρχος και μια Διοίκηση, που παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, καταφέρνουν να προσφέρουν, το μεγαλύτερο δυνατό έργο, στην πόλη μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Στην υπαρξιακή απελπισία, της αποτυχημένης «Δύναμης Μιζέριας, Ψεύδους και Απαισιοδοξίας», απαντάμε με αυτοπεποίθηση, δράση και αισιοδοξία για θετική έκβαση και άλλων πολιτικών μαχών!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

Υ.Γ.: Διαβεβαιώνουμε (και ιατρικώς εάν χρειαστεί) την «Δύναμη Μιζέριας, Ψεύδους και Απαισιοδοξίας», ότι εάν πούν έστω και μία φορά στη ζωή τους, μία καλή κουβέντα για την σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν πρόκειται να δηλητηριαστούν ή να πάθουν συγκοπή!

Θα είναι σίγουρη και ασφαλής η ζωή τους, τους καθησυχάζουμε και τους το εγγυόμαστε απολύτως!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york