Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πέθανε η αθλήτρια Μαριάννα Ζαχαριάδη

454 Την τελευταία της πνοή άφησε τη Μεγάλη Δευτέρα η 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, Μαριάννα Ζαχαριάδη.

Η άτυχη άλτρια έπασχε από το λέμφωμα Χότσκινς (σ.σ.: καρκίνος του λεμφατικού ιστού) από το 2011 και τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν «βυθισμένη» σε κώμα στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη, παρά το γεγονός ότι δεν κατέθεσε τα.... όπλα στην πιο μεγάλη και πιο κρίσιμη μάχη της ζωής της, δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή στις 29 Απριλίου, βυθίζοντας στη θλίψη τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

Η 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια είχε σπουδαίες επιτυχίες στην καριέρα της, όπως τη κατάληψη της δεύτερης θέσης στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα, όπου μάλιστα πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ με 4,45 μ.

Η ίδια η αθλήτρια είχε μιλήσει για πρώτη φορά για την κατάστασή της την 1η Φεβρουαρίου με ένα μήνυμα που έγραψε στο facebook.

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές, σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες! Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρό... Γιατί τώρα; Γιατί κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου, που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς με όλους. Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν, ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί κάπου δεν θες να το παραδεχθείς.

Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και άλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα! Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ.

Ό,τι γράφω δεν το γράφω για λύπηση προς τον εαυτό μου, αλλά για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι' αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος.

Όμως συνεχίζω τον αγώνα μου... Ευχαριστώ!», είχε γράψει τότε στο μήνυμά της από τη Γερμανία, όπου βρισκόταν για θεραπείες, εκεί όπου γιόρτασε και τα γενέθλιά της ενώ νοσηλευόταν.

Παρά τις δυσκολίες, όσες φορές έγραψε στο facebook η Ζαχαριάδη έδειχνε πάντα την αισιοδοξία της: «Γεννήθηκα με φτερά και δεν θα σταματήσω να πετάω για όσο ζω. Γιατί η ζωή είναι ωραία να την απολαμβάνεις στο έπακρο, χωρίς αναστολές για το μετά. Ανάλαφρα, ανέμελα, απλά ζήστε», ήταν μία ανάρτησή της στις 30 Δεκεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york