Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κορωπί:Η εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δηλώσεις Δημάρχου και του νέου Προέδρου του ΔΣ

011

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας (6.1.2013), την ευθύνη και προεδρία της οποίας είχε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και αντιδήμαρχος Παιδείας κΑνδρέας Ντούνης, πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανανέωσης του Προεδρείου του ΔΣ και των μελών των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε και τις προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος κ.Παναγιώτης Πολίτης ( με σύνολο εγκύρων ψηφοδελτίων 23). Αντιπρόεδρος από την μειοψηφία εξελέγη και πάλι η δημοτική σύμβουλος καΕλένη Τσεβά ενώ Γραμματέας, στη θέση του δημοτικού συμβούλου κ.Ιωάννη Σταύρου, εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ.Θεοφάνης Μιχαιρίνας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ Γεώργιος Σπέλλας σε δηλώσεις ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, τον Γιάννη Σταύρου και την Ελένη Τσεβά, τους αντιδημάρχους, το προσωπικό καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη που παρείχαν στο έργο του και ευχήθηκε στον Παναγιώτη Πολίτη να συνεχίσει με περισσότερη δύναμη το έργο του συντονισμού των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της ενωτικής του πορείας προς όφελος των δημοτικών συμφερόντων. Στον νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δώρισε μάλιστα ένα κουδούνι ειδοποίησης για την έναρξη των συνεδριάσεων και την έγκαιρη προσέλευση των μελών του!

Ο Παναγιώτης Πολίτης, είναι ένας από τους νεαρότερους δημοτικούς συμβούλους στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου Κρωπίας που εκλέγεται στη θέση αυτή. Σε δηλώσεις του στο Δ.Σ εξέφρασε τον σεβασμό του, στο έργο του Γεώργιου Σπέλλα και στην πολυετή θητεία του ως δημοτικού συμβούλου. Τον απερχόμενο Πρόεδρο τον αποκάλεσε «πνευματικό του πατέρα», ανατρέχοντας στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια και με συγκίνηση ανέφερε δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι κάποτε θα τον διαδεχόταν. Επισήμανε τέλος ότι το φορτίο της ευθύνης είναι βαρύ και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο αυτό και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του Δημάρχου, της παράταξης και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Πολίτης γεννήθηκε το 1980 στο Κορωπί. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διατηρεί τεχνική εταιρεία μελετών και κατασκευών. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010 όπου και εξελέγη με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό « Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα». Από το 2011 έως το 2012 ήταν τακτικό εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Κρωπίας ενώ παρείχε συνεχή υποστήριξη στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ ηγήθηκε της προσπάθειας μαζί με εθελοντές και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής για την προβολή του ποδηλάτου, της καθιέρωσης του θεσμού των ποδηλατοπορειών καθώς και αθλητικών εκδηλώσεων με κοινωνικό σκοπό.

Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος της μειοψηφίας, καΕλένη Γκιόκα- Τσεβά, γεννήθηκε στο Κορωπί το 1953. Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2002, του 2006 και του 2010, με την ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση». Το 2003 ανέλαβε αρμοδιότητες στον τομέα Υγείας – Κοινωνικής Πρόνοιας ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου Κορωπίου από το 2003. Eχει διατελέσει αντιδήμαρχος Koινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ) και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2011 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και στη θέση του αναπληρωματικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κρωπίας. Από τον Μάρτιο του 2011 είναι και τακτικό μέλος του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ).Έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος προεδρείων σε πολλούς κοινωνικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης».

Ο νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θεοφάνης Γ. Μιχαιρίνας γεννήθηκε στο Κορωπί το 1954 όπου και ζει μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό -δασκάλα Στέλλα Κώνστα και έχουν τρία παιδιά. Είναι απόφοιτος Ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρονικών και εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο ΙΚΑ Κορωπίου. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα». Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το Νέο Ξεκίνημα την τετραετία 2003-2006 και στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό « Νέα Πνοή» με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Κωνσταντίνο Γκίκα από το 1994 έως το 1998 ενώ κατείχε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τη διετία 1997 – 1998. Κατά τη θητεία του ήταν υπεύθυνος για τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης και των οικισμών της και συμμετείχε σε πολλές επιτροπές του δήμου. Από το 2011 έως το 2012 ήταν αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κρωπίας και από τον Μάρτιο του 2011 είναι τακτικό μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ).

Τα νέα τακτικά και αναπληρωματική μέλη της

Οικονομικής Επιτροπής

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης : Αθανάσιος Πουλάκης, Ιωάννης Σταύρου, Αδαμαντία Μάλλιου και Αντώνης Κορωνιάς. Από την μειοψηφία εξελέγησαν οι Αριστείδης Γκίκας, Μαρία Γκίκα. Αναπληρωματικά από την συμπολίτευση, εξελέγησαν οι, Γεώργιος Σπέλλας, Βασίλειος Γούλας, Γεωργία Θεοχάρη-Μπούτση και από την μειοψηφία, η Αθηνά Ψιλάκη και ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, Αθανάσιος Πουλάκης, Γεώργιος Γκίκας, Νικόλαος Γιαννάκος, Κωνσταντίνου Δήμου και από την μειοψηφία, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αθηνά Ψιλάκη και Πέτρος Σουρλαντζής. Αναπληρωματικά μέλη : Ελένη Αδάμ, Σπυρίδων Κόλλιας, Γεωργία Θεοχάρη-Μπούτση και από την μειοψηφία, η Ελένη Τσεβά και ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Σε δηλώσεις του στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης είπε ότι δημοτική αρχή αγωνίζεται να παραμείνει ο Δήμος σε τροχιά οικονομικής σταθερότητας εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς περιοριστικής οικονομικής πολιτικής στα νοικοκυριά, στο κοινωνικό κράτος και στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπενθύμισε ότι ο Καλλικράτης ήταν ήδη ένα είδος μνημονίου που δημιούργησε προβλήματα. Αναφέρθηκε στις συνέπειες όλων των μνημονικών πολιτικών οι οποίες «δημεύουν» το μέλλον των περισσοτέρων Δήμων. Η δημοτική αρχή, συνέχισε ο Δήμαρχος, έχει λάβει τα μέτρα της -με συνετή διαχείριση- για να μην γίνει αυτό στο Δήμο Κρωπίας και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία του θεσμού και του Δήμου προς όφελος των δημοτών με αξιοποίηση ιδίων πόρων και κάθε δυνατής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ (4ο «Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης»).Τέλος, διαβεβαίωσε το σώμα ότι θα ενημερώνεται συνεχώς και άμεσα για κάθε εξέλιξη στην πορεία ανάπτυξης και εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικά για μείζονα θέματα οικονομικών εκκρεμοτήτων και ευχήθηκε για το 2013 καλή δύναμη.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αριστείδης Γκίκας ευχήθηκε, το νέο προεδρείο και τα νέα θεσμικά όργανα να λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, να διαπνέονται από πνεύμα ομόνοιας, δημοκρατίας και αίσθησης του καθήκοντος. Τέλος, ευχήθηκε υγεία σε όλους και το 2013 να φέρει σε κάθε πολίτη περισσότερα από αυτά που επιθυμεί.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Ρεμπάμπης, κατέκρινε την λειτουργία της «Καλλικρατικής δομής» της Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί εκτελεστικό βραχίονα του κράτους των μνημονίων και ευχήθηκε να δείξουν οι εργαζόμενοι και κάθε λαϊκή οικογένεια την αντοχή εκείνη που χρειάζεται για να γίνει σύντομα πράξη μια άλλη πολιτική πρόταση συμμαχίας που θα φέρει προ πυλών την εργατική –λαϊκή εξουσία και θα θέσει οριστικό τέλος στην κρίση, την καπιταλιστική δηλαδή κρίση που ευθύνεται για όλα τα δεινά που περνάνε τα λαϊκά στρώματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york