Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τέθηκε σε λειτουργία το Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Ωρωπού

072

Τέθηκε σε λειτουργία το

Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Ωρωπού

Γιάννης Οικονομάκος: Τα θέματα υγείας είναι πάντα ψηλά στις δικές μας προτεραιότητες.

Ø Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας

Ø Για πρώτη φορά Δημοτική Αρχή θέτει σε λειτουργία κινητή απεικονιστική μονάδα

H λειτουργία του πρώτου δημοτικού ιατρείου στην περιοχή μας είναι πραγματικότητα χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες, όλο το προηγούμενο διάστημα, από την Κ.Ε.Δ.Ω η οποία επιτάχυνε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την οργάνωση και αναβάθμιση του εν λόγω ιατρείου καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μια δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες του δήμου μας περίοδο, μαζί με τον ακάματο και αφανή εργάτη πρόεδρο της ΚΕΔΩ κ. Βασίλη Φοργιάρη πήραν το όλο εγχείρημα προσωπικά και επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και υπευθυνότητα για την επιτυχή έκβαση του αποτελέσματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για προσφορά υπηρεσιών υγείας που έχει ανάγκη ο τόπος μας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δωρηθέν από τον ιατρό κ. Φασουλάκη Ιατρείο ανακαινίστηκε, η άδεια ακτινοπροστασίας μέσω της αρμόδιας επιτροπής Ακτινοπροστασίας του Υπουργείου μεταβιβάζεται και ανανεώνεται σύμφωνα με τούς ισχύοντες νόμους, ενώ νέα ιατρικά μηχανήματα θα ευρίσκονται στην διάθεση των νέων γιατρών του Δήμου. Αν και βρισκόμαστε στην πρώτη φάση λειτουργίας, έχει ήδη ξεκινήσει η διασύνδεση του κεντρικού Δημοτικού ιατρείου με όλα τα ΚΑΠΗ μέσω κινητής απεικονιστικής μονάδας, με στόχο την επιτόπια εξέταση των μελών τους που χρήζουν ανάγκης - κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Δημοτική αρχή. Με απλά λόγια, μέσω του δημοτικού ιατρείου τα μέλη των ΚΑΠΗ και οι άποροι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας δωρεάν στους τόπους που μένουν.

 

Ο Δήμαρχος κ. Οικονομάκος δήλωσε σχετικά: «Στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, ο Δήμος ως φορέας άμεσης επέμβασης και στήριξης του δημότη αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες χωρίς κόστος. Γι’ αυτό και η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου έρχεται να συμβάλλει με τη σειρά της στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών που υλοποιούμε στον τόπο μας, με τρόπο υπεύθυνο και ανθρωπιστικό. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε και έχουμε πλέον το δικό μας ασθενοφόρο, επανδρωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο λειτουργικό υλικό, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στους δημότες και θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό θεσπίσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο, μια κοινωνική δομή αλληλεγγύης, που σε λίγο καιρό θα μπορεί να φροντίζει τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και να θέτει τις βάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που βιώνουμε όλοι μας. Τα θέματα υγείας είναι πάντα ψηλά στις δικές μας προτεραιότητες. Ο πολίτης δικαιούται να νιώθει και να είναι ασφαλής στον Δήμο του και ως Δημοτικής Αρχή οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να του το προσφέρουμε».

 

071 Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Φοργιάρης δήλωσε σχετικά πώς «η δημιουργία του νέου Δημοτικού Ιατρείου είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας για τη συστηματική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york