Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Απολογισμός δράσεων της Συμμαχίας για τον Πολίτη στο δημοτικό συμβούλιο Διονύσου

030

Απολογισμός δράσεων της Συμμαχίας για τον Πολίτη

στο δημοτικό συμβούλιο Διονύσου

Η επικεφαλής των δημοτικών συμβούλων της Συμμαχίας για τον Πολίτη κα Ελένη Παπαπαναγιώτου, παρουσιάζοντας στη Συνέλευση των Μελών τον απολογισμό δράσεων της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, τόνισε τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

τερματίζοντας τα δυο πρώτα χρόνια διαδρομής της Καλλικρατικής θητείας μας, εκπροσωπώντας κατά ένα μέρος της τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, θα κάνω μια γενική επισκόπηση της θητείας μας.

Αρχή-αξίωμα της πολιτικής πραγματείας- Οι δράσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Ερώτημα: έγιναν δράσεις; Απάντηση: έγιναν αρκετές, με συνέπεια στον στόχο – «δράσεις προς όφελος της κοινωνίας».

Το όφελος δεν προέρχεται από προκαθορισμένες διαδρομές, δεν είχαμε εμείς ποτέ άποψη παντογνωσίας. Το όφελος μπορούσε να προκύψει από πρόταση της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης ή από δική μας πρόταση; Με φρέσκο τρόπο σκέψης, προσπαθώντας να υιοθετήσουμε καινούργιες νοοτροπίες, διεκδικήσαμε το όφελος.

Τι αποτελέσματα καταφέραμε; Όχι πολύ ικανοποιητικά, αρκετά ικανοποιητικά.

  • Διεισδύσαμε μέσα στις φράξιες της συμπολίτευσης και, με εξαιρετικά καλύτερη πρόταση, δεν αφήσαμε να παιχτεί η παρωδία του Συνήγορου του Δημότη και της Επιχείρησης.
  • Ακυρώσαμε την πρώτη απόπειρα συγκρότησης μιας καρικατούρας Επιτροπής Διαβούλευσης, γιατί ο τρόπος σύστασης της δεν πληρούσε τη νόμιμη διαδικασία. Και σε έναν καινούργιο θεσμό, αν στραβά ξεκινήσεις στραβά θα αρμενίζεις.
  • Είμασταν παρόντες και παρούσες σε όλες τις Επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Διονύσου με πολύ ενεργή συμμετοχή.
  • Ψηφίζαμε προσλήψεις συμβασιούχων, σεβόμενοι τα σημερινά τραγικά οικονομικά αδιέξοδα, αρκεί να μην φτάναμε στο επίπεδο της αυτογελοιοποίησης με τις πράξεις μας.
  • Επικαιροποιήσαμε μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας (όρια οικισμών, δασικοί χάρτες, δημόσια διακατεχόμενη γη) και πρωτοστατήσαμε δυναμικά για την επίλυση τους, όσο γίνεται από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
  • Διαφωνήσαμε ως προς τη μέθοδο απόκτησης των 43 στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων του ΤΥΠΕΤ Διονύσου. Συμφωνήσαμε όμως ότι, στόχος όλων μας είναι η απόκτηση τους και τίποτα άλλο.
  • Υπερψηφίσαμε την επέκταση του Σχεδίου Πόλης στο Κρυονέρι.
  • Και καυτηριάσαμε με πόνο ψυχής την έλλειψη έργων στον ταλαιπωρημένο Άγιο Στέφανο, που σαν πρωτεύουσα και κέντρο του Δήμου, παρουσιάζει εικόνα εγκαταλελειμμένης πόλης. Δυο χρόνια και τελειώσανε ένα μόνο έργο, που είχε αρχίσει επί διοίκησης Βορριά- το γεφυράκι της Αγίας Παρασκευής. Τι κρίμα!
  • Στηρίξαμε αποτελεσματικά την κατασκευή του γηπέδου της Σταμάτας και μακάρι μέσα σ΄ αυτό το όμορφο φυσικό περιβάλλον της Σταμάτας, εκεί που βρίσκεται το γήπεδο, να γίνει ένας αθλητικός πολυχώρος, καθώς υπάρχουν συγκεντρωμένα 5 ή 6 μικρά μίζερα γήπεδα, που εμφανίζουν μια θλιβερή εικόνα.
  • Στη Ροδόπολη, εδώ και δυο χρόνια, δεν έχουν κλείσει ακόμη μια τρύπα στη στέγη του κλειστού Γυμναστηρίου και δίκαια διαμαρτύρονται για το χάλι αυτό και οι δικοί τους ψηφοφόροι. Σχετικά με τα μεγάλα θέματα της Ροδόπολης, που αφορούν τον πολεοδομικό της σχεδιασμό, η κατάσταση είναι απόλυτα στάσιμη.
  • Οι μεγάλες προσδοκίες, που καλλιεργήθηκαν με την έγκριση από το ΕΠΕΡΑΑ εκατομμυρίων € για τη λύση του αποχετευτικού προβλήματος (κατασκευές πρωτευόντων αγωγών-αντλιοστασίων, εσωτερικών δικτύων) έχουν βαλτώσει και η εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων δεν είναι ορατή.

Εμείς, και σε αυτό το θέμα, βοηθούμε όσο μπορούμε περισσότερο με την εθελοντική επιστράτευση του Γιώργου Πουλίδα, που είναι γνώστης των θεμάτων της περιοχής της Σταμάτας και τρέχει για να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα, που έχουν προκύψει σε σχέση με το οικόπεδο, που προορίζεται να κτιστεί το αντλιοστάσιο λυμάτων της Σταμάτας. Και το οποίο έχει μπλοκαριστεί δυστυχώς από το δασαρχείο Πεντέλης ως δασικό. Ο νοών νοείτω.

Μακάρι, ο Γιώργος να συνεχίσει την υποστηρικτική του προσπάθεια μέχρι να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα.

Τώρα, βέβαια, γίνονται οι πρώτες συνδέσεις στον Άγιο Στέφανο (στο δίκτυο των 7 χλμ, που είχε κατασκευαστεί επί διοίκησης Σακελλαρίου με δάνειο 1 εκατομμυρίου €) και το Κρυονέρι. Η σύνδεση κοστίζει προς το παρόν 1000 € σε δόσεις. Που όμως θα επιμερισθεί το κόστος του 1 εκατομμυρίου € και πως υπολογίστηκε το χιλιάρικο για κάθε σύνδεση, σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός της ΕΥΔΑΠ; Ο θεός που ξέρει, ας βάλει το χέρι του.

Επειδή, αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν είναι δυνατόν να παραθέσουμε όλη τη γκάμα των πρωτοβουλιών μας, μένουμε εδώ πιστεύοντας ότι, σας δώσαμε μια εικόνα αντιπροσωπευτική του τρόπου δράσης μας.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, δυο χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτης κι ενάμισυ χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές. Η εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Διονύσου είναι η εικόνα ενός καραβιού, που ταξιδεύει χωρίς πυξίδα. Η ομάδα που χαράσσει πορεία είναι παγιδευμένη σε μια νοοτροπία, που πολύ απέχει από τη σύγχρονη αντίληψη του «πολιτικώς πράττειν». Πρεσβεύει την πολιτική των προσωπικών εξυπηρετήσεων, τη λογική- σε εξυπηρετώ, με ψηφίζεις. Μπορεί αυτή η τακτική να παράγει ακόμη αποτελέσματα στην Ελλάδα, μπορεί να κερδίζεις την εξουσία. ΕΡΓΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ. Αυτό συναντάμε μπροστά μας κάθε στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο, που μέσα στη συμπολίτευση αναπτύχθηκαν φυγόκεντρες δυνάμεις και φτάσαμε στη σημερινή εξέλιξη των ανεξαρτητοποιήσεων και διαγραφών, που στερούν από τη δημοτική αρχή την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο (19 στους 41 δημοτικούς συμβούλους).

Αλλά και από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, το Όχι σε όλα και ότι, πίσω από όλα βρίσκεται μια απάτη, που όμως τις περισσότερες φορές δεν αποκαλύπτεται, είναι εξίσου μια νοοτροπία παρελθόντος, τροχοπέδη στην ανάπτυξη και βελτίωση του τρόπου διοίκησης ενός σύγχρονου Δήμου.

Λοιπόν, εδώ είμαστε!

Ας το σκεφτούν οι άξιοι, το μέλλον αφορά τη ζωή της πατρίδας μας, τη δική μας, των παιδιών μας. Καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχει.

Το μέλλον είναι αβέβαιο και ο αγώνας προμηνύεται δύσκολος αλλά συναρπαστικός.

 

032

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york