Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Εκδήλωση για τον εθελοντισμό

Για μια ακόμα φορά γιορτάσαμε μία διεθνή ημέρα στο Δήμο Σαρωνικού. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, εθελοντές και δημότες γιόρτασαν υπό την αιγίδα του δήμου την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).

Το πρόγραμμα άνοιξε στις 11.00π.μ. με Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά από τη συγγραφέα παραμυθιών Εριφύλη Πασπάτη. Ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα Earthbound Mariner, που αποτελείται από τη Φράνσις Τσαγανέα, τον Πέτρο Ξουράφα και τον Αλέξη Κώστα. Στις 1:00μ.μ. τα διαδραστικά παιχνίδια ενέργειας για παιδιά από την MKO Ελληνική Ένωση Διεθνών Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων (CISV) ζωντάνεψαν το ακροατήριο και μας έβγαλαν στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου. Μετά τις 2.00μ.μ. οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το έργο τους, τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις δράσεις τους.

Νωρίς το απόγευμα η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων «Χαρταετοί» μας ταξίδεψε μουσικά σε μια συναυλία με τίτλο “Αν υπάρχει λόγος…». Ακολούθησε η θεατρική παράσταση - κωμωδία «Ο Ενοχλητικός», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πετρινόλη που μας ξεκούρασε και χάρισε άφθονο γέλιο, το οποίο τόσο πολύ όλοι θέλουμε στην ζωή μας. Τέλος “τα πιο ωραία λαϊκά” από τους Νώντα Κουμουνδούρο, Αλέξανδρο Μαούτσο και Ελπίδα Μεταξά μας ταξίδεψαν με τον πιο όμορφο τρόπο μια που όλοι σιγοτραγουδήσαμε και θυμηθήκαμε αξέχαστες μελωδίες.

Όλο το πλούσιο αυτό πρόγραμμα ήταν εθελοντική προσφορά των συντελεστών του.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος των εθελοντών και συντονίστρια της όλης εκδήλωσης κα Αναστασία Ιωαννίδου  ανέφερε τα εξής: «Από το 1985, σε γενική συνέλευση του ΟΗΕ, έχει καθιερωθεί η 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Στόχος του ΟΗΕ είναι όχι μόνο να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι στον εθελοντισμό.

Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Όλοι μπορούμε να βρούμε το χρόνο και τον τρόπο να προσφέρουμε, αρκεί να μας δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Γι αυτό και σήμερα καλέσαμε τις Εθελοντικές ομάδες και τους συλλόγους του Δήμου μας, να γνωριστούμε, να γιορτάσουμε και να στηρίξουμε μία κοινή δράση.

Στηρίζουμε το Κοινωνικό παντοπωλείο το οποίο λειτουργεί και συνεργάζεται με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το δήμο και τους εθελοντές.

"ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ είναι ο πολίτης εκείνος ο οποίος ανεξάρτητα από ατομική και οικονομική ευχέρεια, συμβάλλει προσωπικά, ανάλογα με τις ικανότητές του και την κλίση του, στη ζωή της κοινωνίας του, προάγοντας την ποιότητα ζωής για τους άλλους και τον εαυτόν του".

Προσωπικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο σας, τις ιδέες σας, και τις προσφορές σας. Σας εύχομαι καλές γιορτές και να περάσετε όμορφα και να συνεχίσετε να στηρίζετε τις ομάδες σας, τους συλλόγους σας και τους από κοινού στόχους που μπορούμε να ορίζουμε και να πετυχαίνουμε».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που συνετέλεσαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και τόνισε πόσο σημαντικό είναι ότι τα έσοδα από το Bazaar θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά με τη στήριξη του δήμου και της Κίνησης Αλληλεγγύης Σαρωνικού. «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται την ενίσχυση όλων μας» επισήμανε ο κ. Φιλίππου, «γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες στην κοινωνία μας ειδικά αυτήν την περίοδο με όλα όσα βιώνουμε καθημερινά όλοι μας». Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα μουσικά συγκροτήματα, τη χορωδία των Χαρταετών, τη θεατρική ομάδα του κ. Πετρινόλη, την παραμυθού Εριφύλη Πασπάτη που έκαναν όλους τους παραβρισκόμενους, παρ’ όλες τις δυσκολίες, να νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων, να περάσουν όμορφα και να το μεταδώσουν αυτό και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, στο χώρο πραγματοποιήθηκε Bazaar ρούχων και δημιουργημάτων από προσφορές εθελοντών και τοπικών επαγγελματιών. Λειτούργησε καντίνα με τις προσφορές των συλλόγων και των καταστημάτων της περιοχής, καθώς και των ομάδων εθελοντών.

Ενώ φιλοξενήθηκε και η μίνι έκθεση “Far away from home” και παρουσιάστηκε το προσφυγικό παιδικό καλλιτεχνικό τόλμημα “Holding Hands”. Επίσης ξεκίνησε η Τράπεζα χρόνου. Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής γνώσεων και ικανοτήτων. Κληρώθηκε λαχνός με πλούσια δώρα από προσφορές δημοτών. Στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο με «τα όνειρα μικρών και μεγάλων». Συνεργαστήκαμε …

Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους, τους δημότες και τα καταστήματα που προσέφεραν νοστιμότατες λιχουδιές για την εκδήλωση, καθώς και όσους βοήθησαν τους συμπολίτες μας που δεν έχουν αυτοκίνητο να παρευρεθούν στην γιορτή.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εθελοντές, μέλη τοπικών συλλόγων, εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι και συγκεκριμένα οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας, ο σύλλγος ΠΑΝΟΡΑΜΑ Σαρωνίδας, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας, οι Εθελοντές Πυρασφάλειας Σαρωνίδας, το Women’s International Group South WIGS, οι Νέοι Εθελοντές σε Δράση, τους Εθελοντές Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΕΠΑΖ), οι «Lions Hellas» (Σαρωνίδα-Λαγονήσι), το Πνευματικό Κέντρο «Ορφέας» Σαρωνίδας, η MKO CISV Hellas, ο ραδιοφωνικός σταθμός Lamore Radio, ο Πνευματικός Όμιλος Γυναικών Λαγονησίου, οι εθελόντριες στις κουζίνες συσσιτίων, οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Ολύμπου Λαγονησίου.

Κόντρα στα σημεία των καιρών,

αποδείξαμε ΜΑΖΙ ότι η Ζωή μπορεί να είναι… και είναι… μια Γιορτή.

Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν στη δύναμη της συνεργασίας και συμμετείχαν στη γιορτή.

046 047

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york