Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για "Το Ποντίκι", η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική.

Στην πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματά της δημοσκόπησης είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 22%

ΝΔ 19,5%

ΠΑΣΟΚ 14%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%

ΚΚΕ 5,5%

ΔΗΜΑΡ 5,5%

Χρυσή Αυγή 5,5%

Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα, με το 49% να θεωρεί καλή ή μάλλον καλή την εξέλιξη και το 46% να εκτιμούν ως σίγουρα ή μάλλον κακή εξέλιξη.

Ως πλέον δυσαρεστημένοι από τη νέα προσφυγή στην κάλπη εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι.

Στη δημοσκόπηση, εξάλλου, της εταιρίας VPRC, που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα", το διάστημα από 10 έως 14 Μαΐου, ολοκληρώθηκε, δηλαδή, μία ημέρα πριν το «ναυάγιο» για το σχηματισμό κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 20,3%

ΝΔ 14,2%

ΠΑΣΟΚ 10,9%

ΔΗΜΑΡ 6,1%

ΚΚΕ 4,4%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,7%

Χρυσή Αυγή 2,2%

Και σε αυτή την δημοσκόπηση η Δημιουργία Ξανά παίρνει το 1,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία μόλις 1,1% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 2,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 17,3%, ενώ δεν απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.

http://www.ethnos.gr/r.asp?pubid=636579750 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york