Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑ

013 Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-8-2011 για ακόμα μια φορά ανέδειξε το ρόλο των Καλλικρατικών θεσμών ως όργανα μιας κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχώς φέρνει βάρη σε εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες, εκβιάζοντας τους να τα δεχτούν μέσα από διαφόρων ειδών νομοτεχνικές διατάξεις και επιδιώκοντας οι αιρετοί της τοπικής εξουσίας να μετατραπούν σε υπαλλήλους της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Έτσι σε μια εποχή που η φορολογία των ανώνυμων εταιρειών έχει μειωθεί από το 45 στο 20%, οι επιδοτήσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων και οι διαφόρων μορφών ενισχύσεις (νομοσχέδιο fast track, φοροαπαλλαγές) προς τράπεζες και βιομηχανίες και εφοπλιστές δεν έχουν σταματήσει, η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση του δήμου μας αποφάσισε στο δημοτικό συμβούλιο να υπακούσει στο νόμο περί ρύθμισης οφειλών που ουσιαστικά δεν εξασφαλίζει καμία πραγματική ανακούφιση για τους επαγγελματίες.

Οι εντολοδόχοι του Καλλικράτη με ελάχιστες εξαιρέσεις αγνόησαν ακόμα και το αίτημα του ίδιου του σωματείου των επαγγελματιών για μείωση του ποσού της προκαταβολής που θα έπρεπε να πληρώσουν για να υπαχθούν στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών στο δήμο. Έτσι υπερψήφισαν ένα ήδη ψηφισμένο νόμο δίνοντας προφορικές μόνο διαβεβαιώσεις για βελτίωση των ρυθμίσεων στην συνέχεια. Η όλη επιχειρηματολογία τους απείχε από ...

κάθε προσπάθεια διεκδίκησης μια ρύθμισης που πραγματικά θα περιόριζε κάπως τα χρέη των επαγγελματιών.

Στον αντίποδα αυτής της λογικής η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ χαιρετίζει την κίνηση του σωματείου να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο και παλέψει για τα προβλήματα του κλάδου και δηλώνει ότι η συσπείρωση εργαζομένων και μικρών επαγγελματιών είναι το μονό μέσο για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής. Στηρίζει τις προσπάθειες του σωματείου και τονίζει ότι η σημερινή κατάσταση απαιτεί την ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Βιώνουμε μια περίοδο που η αύξηση του κόστους ζωής (τιμολόγια, ΔΕΚΟ, παιδεία υγεία), το κόψιμο μισθών, η αύξηση της ανεργίας και της ελαστικής απασχόλησης, οι διάφοροι φόροι (τέλη, τραπεζοκαθίσματα κα) και η νέα αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης θα εξαθλιώσει το λαό και θα παγώσει και άλλο την κίνηση στην αγορά των μικρών επαγγελματιών. Για αυτό και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί άμεσα το ζήτημα της εξάλειψης των αιτιών που οδηγούν στην δημιουργία αυτών των χρεών (κατάργηση των δημοτικών τελών επί των ακαθαρίστων κερδών) και να ζητήσει από το κράτος μια ρύθμιση χρεών κατά την οποία οι επαγγελματίες θα πληρώσουν με δόσεις το ποσό της κύριας μόνο οφειλής χωρίς δυσβάστακτες προκαταβολές και πρόστιμα.

Η πρόταση αυτή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ εντάσσεται στις γενικότερες προτάσεις της για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Δεν είναι δυνατόν για ακόμα μια φορά εργαζόμενοι και επαγγελματίες να πληρώνουν την κρίση. Είναι άμεσα αναγκαία μέτρα όπως η μείωση των τιμολογίων βασικών υπηρεσιών ΔΕΚΟ, η κατάργηση του ΦΠΑ για είδη πρώτης ανάγκης, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών, έσοδα που μπορούν να βρεθούν αν λαός διεκδικήσει τη φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων, (supermarket, πολυεθνικές) εφοπλιστικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων που θησαυρίζουν εδώ και δεκαετίες ενώ ο λαός αντιμετωπίζει μια συνεχή πολιτική λιτότητας.

Καλούμε τους επαγγελματίες να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την επίλυση των προβλημάτων τους και την ικανοποίηση των αναγκών τους και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια που θα συμβάλλει στην συσπείρωση και ενότητα των λαϊκών στρωμάτων για να σταματήσουμε μια πολιτική που θέλει να γυρίσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york