Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Παλλήνης σας προσκαλεί  στην ομιλία της ψυχολόγου  Π. Διαμάντη, από το Σύλλογο το Χαμόγελου του Παιδιού, με θέμα τη Σχολική βία και το Σχολικό Εκφοβισμό, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 – 20:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, μεταξύ του κτήματος Καμπά και των εργατικών κατοικιών στην οδό Λεονταρίου.

Η σχολική βία εμφανίζεται κυρίως με τη μορφή του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ο οποίος περιλαμβάνει τη λεκτική, τη σωματική, τη ψυχολογική, τη σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και το βανδαλισμό και τις εγκληματικές ενέργειες. Αποτελεί εσκεμμένη πράξη, που αποσκοπεί στην πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου και στην υποταγή του θύματος.  Τόσο τα θύματα του εκφοβισμού στα πλαίσια του σχολείου, όσο και οι μαθητές που ασκούν βία, παρουσιάζουν εμφανή σημάδια μιας γενικότερης ψυχικής έντασης που εκτείνεται από την επιθετικότητα και τη
 βίαιη συμπεριφορά μέχρι την εκδήλωση άγχους, φοβίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και κατάθλιψης.

Η καταστολή της βίας στο σχολικό περιβάλλον, ο έλεγχος των κοινωνικών συγκρούσεων και η συστηματική ανάπτυξη της προαγωγής της ψυχικής και κοινωνικής υγείας στο σχολείο είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε.

Παρακαλώ πολύ, εάν είναι εφικτό κοινοποιήστε την πρόσκληση ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς, τοπικοί παράγοντες και λοιποί ενεργοί πολίτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york