Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δημήτρης Κυπριώτης: Απαράδεκτη πρωτοβουλία Υποψηφίου Δημάρχου

| |

 ....
To μεσημέρι της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου, επιστρέφοντας οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης από το σχολείο τους στα σπίτια τους, παρέδιδαν στους γονείς τους ένα σημείωμα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ με το  εξής κείμενο:

Ο Υποψήφιος  Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Γρηγόρης  Κωνσταντέλλος μας προσκαλεί σε Ενημέρωση-Συζήτηση
Με θέμα:
«Η παιδεία  και τα προβλήματα των σχολείων του  Δήμου Βάρης»
την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ στο θέατρο του σχολείου μας.
Η παρουσία σας κρίνεται σημαντική.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
Μαζί  με αυτό το κείμενο κάποιοι έξω  από το σχολείο, παρέδιδαν και  ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού του κ. Κωνσταντέλου Γρηγόρη.
Όπως  αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος, διαβάζοντας  τα παραπάνω πιστεύω ότι βγάζει τα συμπεράσματά του, για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι διεξάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Έναν αγώνα σπατάλης διαφήμισης υπέρ του δέοντος, που υπερβαίνει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια, επικοινωνιακών τρικ, αλλά το σπουδαιότερο έναν αγώνα που δε σέβεται ούτε τους αθώους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
Βέβαια  για όσους από εμάς γνωρίζουμε, είναι πολύ φυσικό να αντιληφθούμε το τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από  το αθώο κάλεσμα του Υποψηφίου  Δημάρχου κ. Κωνσταντέλλου, που ξαφνικά 5 ημέρες πριν από τις εκλογές….θυμήθηκε να δώσει διάλεξη για την παιδεία και τα προβλήματα των Σχολείων της Βάρης!
Ας  μάθουν λοιπόν και όσοι δε  γνωρίζουν  τι ακριβώς συμβαίνει, για να βγάλουν  ακόμα πιο σίγουρα και αντικειμενικά  τα συμπεράσματά τους.
Κατά  μια  περίεργη συγκυρία, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου της Βάρης, είναι η κυρία Ζυγούρη, σύζυγος του Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου στο Συνδυασμό του κ. Κωνσταντέλλου.
Διευθυντής  του ιδίου Σχολείου είναι και εδώ κατά σύμπτωση, ο κ. Αλεξανδρίδης Χαράλαμπος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του κ. Κωνσταντέλλου.
Στον  ίδιο Συνδυασμό όμως βλέπουμε και τον κ. Ασκούνη Παναγιώτη, μέχρι πρόσφατα Δάσκαλο του ιδίου Σχολείου.
Το  πόσο αντιδεοντολογικά όμως και εν κρυπτώ ενήργησαν όλοι οι παραπάνω(πλην ίσως του τελευταίου), φαίνεται από το ότι, όχι μόνον  αγνόησαν την ύπαρξη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου,  αλλά και από το γεγονός ότι δε ζήτησαν την  άδεια για χρήση της αίθουσας από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του θεάτρου, τις απογευματινές ώρες.(Δηλαδή το θέατρο θα άνοιγε ο κ. Διευθυντής με τα κλειδιά που έχει για να χρησιμοποιείται  η αίθουσα τις πρωινές ώρες από το Σχολείο)
Για όλα  τα παραπάνω που συνέβησαν, θεωρώ ότι είναι έκθετοι τόσο ο κ. Κωνσταντέλλος όσο και αυτοί που συνεργάστηκαν με αυτόν τον τρόπο μαζί του και θα πρέπει πάραυτα να ενεργήσουν  για την αποκατάσταση της αταξίας. Ό ίδιος δε ο Υποψήφιος Δήμαρχος να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους γονείς των μαθητών και ταυτόχρονα να επέμβει ώστε μέχρι αύριο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να στείλει στους γονείς  των μαθητών του σχολείου ακυρωτικό έγγραφο της πρόσκλησης.
Εκτός όμως από τα παραπάνω, το θέμα για  εμάς δε μπορεί να  θεωρηθεί ως λήξαν, τόσο για τον Διευθυντή του Σχολείου, όσο και για τους υπευθύνους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που προσυπέγραψαν την υπόψη  πρόσκληση.  
 
      Δημήτρης  Κυπριώτης
      Επικεφαλής  ελάσσονος αντιπολίτευσης
      Δήμου Βάρης
      Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
      Με  το Συνδυασμό
      ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για Ποιότητα Ζωής
      ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york