Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν θα εκδοθεί ως τις εκλογές υπουργική πράξη υπέρ της Π.Ο.Α.Π.Δ. στο Κτήμα Καμπά


«Είναι έργο του επόμενου» διαχέεται αρμοδίως…

Δεν πρόκειται να εκδοθεί ως και την ημέρα των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 απόφαση έγκρισης περί χωροθέτησης ΠΟΑΠΔ στο Κτήμα Καμπά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιά. Αυτό έγινε γνωστό από επιτελική «πηγή» του υπουργείου προς την οποία απευθύνθηκε ο «Ν» με το ερώτημα αν πρόκειται τις επόμενες 10 ημέρες να επικυρωθεί η θετική γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για την κατατεθείσα από την εταιρεία REDS Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Όπως είναι γνωστό –ο «Ν» στο περασμένο φύλλο του είχε αναφερθεί με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στο ζήτημα- ο Ο.Ρ.Σ.Α. σε πρόσφατη συνεδρίασή του γνωμοδότησε θετικά υπέρ της χωροθέτησης Π.Ο.Α.Π.Δ. στο Κτήμα Καμπά, επικαλούμενος μάλιστα –προς ενίσχυση της απόφασης του- την επιτευχθείσα μεταξύ Δήμου Παλλήνης και κατασκευάστριας εταιρείας συμφωνία για την ανέγερση του Εμπορικού & Ψυχαγωγικού Κέντρου στη θέση του Κτήματος Καμπά.
Η άρνηση του κ. Γ.Σουφλιά να εκδώσει την σχετική απόφαση αποδίδεται στην πρόθεσή του «να μην προκαταλάβει τη βούληση του επόμενου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ανεξάρτητα από ποιό πολιτικό κόμμα θα προέρχεται….»

Αρνητικός προς το έργο
ο κ. Θόδ. Πάγκαλος

Κατηγορηματικά αντίθετος στην ανέγερση του Εμπορικού & Ψυχαγωγικού Κέντρου στο χώρο του Κτήματος Καμπά από την εταιρεία REDS –θυγατρική της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ- δήλωσε ο Βουλευτής –και εκ νέου υποψήφιος- του ΠΑΣΟΚ στην Αττική κ. Θόδωρος Πάγκαλος.
Η σχετική αναφορά έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε πολυπληθή συγκέντρωση πολιτικών φίλων του στο χώρο του flocafe και μάλιστα χωρίς να έχει ερωτηθεί ή προκληθεί από παριστάμενο. Ο κ. Θ.Πάγκαλος απέδωσε «μεγάλες ευθύνες» για την εξέλιξη του Εμπορικού Κέντρου στην δημοτική αρχή και προσωπικά στον Νομάρχη κ. Λεωνίδα Κουρή, για τον οποίο, μάλιστα είπε, ότι «όφειλε να ηγηθεί ο ίδιος πορείας διαμαρτυρίας με αίτημα την ματαίωση του έργου».Στην θετική γνωμοδότηση του Ο.Ρ.Σ.Α. αναφέρεται με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο την άρνησή της προς την υλοποίηση του έργου.

Σύριζα: αγωνιζόμαστε κατά
της ανέγερσης του Εμπορικού Κέντρου

Καταγγελτική και αρκούντως υπαινικτική ως προς τα μελλούμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή, η ανακοίνωση της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το Εμπορικό & Ψυχαγωγικό Κέντρο στο Κτήμα Καμπά Παλλήνης.
«Υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε στους αγώνες των φορέων και των ενεργών πολιτών της Παλλήνης –αναφέρεται στην ανακοίνωση της πολιτικής οργάνωσης- για την ματαίωση κατασκευής τέτοιων γιγαντιαίων πολυκαταστημάτων και για την προστασία του περιβάλλοντος που πλέον είναι πρώτη προτεραιότητα επιβίωσης….». Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενό της:

«Είναι απαράδεκτο πολιτικά, ανώτερα υπηρεσιακά όργανα Υπουργείων να συνεδριάζουν παραμονές εκλογών και να παίρνουν αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα. Καταδικάζουμε λοιπόν τη θετική γνωμοδότηση που δυστυχώς έλαβε ο Οργανισμός Αθήνας εισηγούμενος στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ την αλλαγή χρήσης γης στον Καμπά και την κατασκευή γιγαντιαίου εμπορικού κέντρου 95.000τμ στην Κάντζα.
Είναι νόμιμη αλλά πολιτικά ανήθικη ενέργεια. Βέβαια η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο μερικοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ υποτάσσοντας τα πάντα (και το θέμα του Καμπά) στην σκοπιμότητα νίκης του κόμματος τους στις εκλογές και εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη αντίθεση ενεργών πολιτών για το εμπορικό κέντρο, ομιλούν περί “γαλάζιων τακτοποιήσεων” διαδίδοντας ότι η κακιά κυβέρνηση της Δεξιάς φεύγοντας κανονίζει τις υποθέσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν κάποια γεγονότα επειδή θα μας χρειαστούν στο μέλλον, όπου πιθανότατα θα εγκριθεί από την νέα κυβέρνηση το MALL Κάντζας.
- 1998: ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης επιβάλλει στο Δήμο Παλλήνης, στη διαδικασία αναθεώρησης Γ.Π.Σ, την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Κάντζα. Ευτυχώς το Σ.τ.Ε ματαίωσε την ενέργεια αυτή.
- 2003: η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου αλλάζει τη χρήση γης στον Καμπά και από γεωργική γη για πρώτη φορά, την κάνει ζώνη όπου μπορούν να ανεγερθούν γραφεία, βιοτεχνίες-βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας κ.α συνολικής έκτασης 130.000 τ.μ περίπου.
- 2007-2009: το ΠΑΣΟΚ επίσημα είτε κεντρικά, είτε τοπικά δεν τοποθετείται στην πρόταση για κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Κάντζα. Αντίθετα στην περίπτωση του MALL στο Βοτανικό παίρνει σαφή θέση υπέρ του κ. Βωβού, προϊδεάζοντας για αντίστοιχη τοποθέτηση στην περιοχή μας.
Αλήθεια, ξαναρωτάμε, ποια είναι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού του που κατεβαίνει υποψήφιος στην περιφέρεια μας, για το συγκεκριμένο θέμα;
Για ποιους λόγους
εναντιωνόμαστε στο έργο
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ με καθαρότητα και σαφήνεια έχει ταχθεί εναντίον των εμπορικών κέντρων για οικονομικούς (καταστροφή της μικρής-μεσαίας επιχείρησης), περιβαντολλογικούς (τσιμεντοποίηση μεγάλων αδόμητων εκτάσεων στην Αττική που ασφυκτιά) κοινωνικούς λόγους. (μοντέλο ψυχαγωγίας και εμπορικών συναλλαγών ξένο με την ελληνική κουλτούρα).
Αγωνιζόμαστε για να μην υπογραφεί η υπουργική πράξη που θα επιτρέπει την ανέγερση του Εμπορικού Κέντρου είτε τώρα (γεγονός που θα συνιστά πολιτικό πραξικόπημα) είτε μετά τις εκλογές.
Υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε στους αγώνες των φορέων και των ενεργών πολιτών της Παλλήνης για την ματαίωση κατασκευής τέτοιων γιγαντιαίων πολυκαταστημάτων, για την προστασία του περιβάλλοντος που πλέον είναι πρώτη προτεραιότητα επιβίωσης, για ένα ρυθμιστικό σχέδιο που θα κινείται στον αντίποδα των προτάσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ . Για πραγματικά βιώσιμες πόλεις, για ανθρώπινες συνθήκες. Ελπίζουμε οι διακηρύξεις περί «πράσινης ανάπτυξης» να μην διαψευσθούν παταγωδώς όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν.»

Πηγή neologosattikis.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york