Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

«ΕΜΕΙΣ Η Πόλη μας»: στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας η κοινωνική καινοτομία με πρoτάσεις για τις οποίες ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ

Με την πεποίθηση ότι ΝΑΙ, μπορεί να υπάρξει εναλλακτικός δρόμος στην τοπική ανάπτυξη μέσω της κοινωνικής καινοτομίας, η δημοτική παράταξη «ΕΜΕΙΣ Η Πόλη μας», διοργάνωσε ενημερωτική συζήτηση με θέμα την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»  και  τις «Ενεργειακές Κοινότητες.»

Η επικεφαλής της παράταξης  «ΕΜΕΙΣ Η Πόλη μας»και υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Παλλήνης,  Ειρήνη Κουνενάκη,  χαιρετίζοντας την εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση, μεταξύ, άλλων, τόνισε:

«Η τοπική μας κοινωνία αξίζει την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα μπροστά. Κράτησε αρκετά η στασιμότητα  και η φοβία προς το καινούργιο και το διαφορετικό. Θέλουμε να δώσουμε την ελπίδα μέσα από πρωτοβουλίες που εναρμονίζονται με τις ανάγκες  της εποχής μας  γι αυτό και θέλουμε να της πούμε, πως είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε μια άλλη,  εξέλιξη της πόλης μας.

Για την παράταξη μας, η έννοια της κοινωνικής οικονομίας με  επίκεντρο τον δημοκρατικό και συμμετοχικό τρόπο λειτουργίας , δημιουργεί ένα  άλλο πλαίσιο για την τοπική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

Λέμε, λοιπόν…

Αν και στο Δήμο μας υπάρχουν αναξιοποίητα δημοτικά ακίνητα, ανεκμετάλλευτοι ελεύθεροι χώροι και δημοτικές εκτάσεις,  κανένας σχεδιασμός δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα για την αξιοποίηση του πλαισίου της κοινωνικής οικονομίας που δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσφέρει διέξοδο σε άνεργους συνδημότες μας αλλά και σε τοπικούς επιχειρηματίες.

Ως Δημοτική αρχή δεσμευόμαστε,

να αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα εργαλεία της κοινωνικής καινοτομίας και να πρωτοπορήσουμε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.
να αξιοποιήσουμε το Πεδίον Άρεως (Λόφος Παλλήνης) μέσω προγραμματικής σύμβασης με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ.)
να παραχωρήσουμε το γήπεδο «Δημήτρη Παναγιώτου» 5Χ5 για τη λειτουργία συνεταιριστικού καφενείου, χώρου άθλησης για μικρούς αθλητές και χαλάρωσης των γονιών τους.
να αξιοποιήσουμε σχολικά και δημοτικά κτίρια των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας αναδεικνύοντας ενεργειακές κοινότητες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή φτώχεια (την αδυναμία μεγάλου τμήματος της τοπικής κοινωνίας μας να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ) και ΦΥΣΙΚΆ να εξοικονομήσουμε ενέργεια στο δημοτικό φωτισμό.



Ομιλητές της εκδήλωσης , ήταν

η κ. Τέσσα Αυγερινού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής η οποία ανέπτυξε το θεσμικό πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
ο κ. Γ. Χατζηχρήστος, στέλεχος της Δημόσιας Εταιρίας Δικτύων Αερίου και Κοινωνικός Συνεταιριστής, ο οποίος με διεξοδικό τρόπο αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αποτελεσματικής αξιοποίησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
ο κ. Δ.Τσέκερης, ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων στον Δήμο μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, Νάσος Αθανασίου, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιες, Γιάννα Τσούπρα και Ματίνα Πανταζή καθώς και η υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος, Θάλεια Μπέη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york