Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

3 Ισολογισμοί και άλλοι τόσοι Απολογισμοί σε 1 συνεδρίαση στο Δήμο Παλλήνης. Πάλι προηγούμενων ετών - Αδιαφάνεια, προχειρότητα και συγκάλυψη;

3 Ισολογισμοί και άλλοι τόσοι Απολογισμοί σε 1 συνεδρίαση στο Δήμο Παλλήνης. Πάλι προηγούμενων ετών. Πάλι όλα μαζί για να μη μπορέσει κανείς να καταλάβει τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η σκοπιμότητα, γιατί δεν έγιναν στην ώρα τους οι διαδικασίες, ποιος ωφελείται ( αν υπάρχει τέτοιος) από την απαξίωση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Δημοτικού Συμβουλίου και άρα των Δημοτών. Αφορά ΚΑΙ στους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που διοικεί τον Δήμο.

Εκτός και αν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά, ότι όλα έγιναν όπως πρέπει. Διότι αυτό σημαίνει η υπερψήφιση των οικονομικών πεπραγμένων προηγούμενων ετών, όπου ούτε ορκωτοί λογιστές δε βγάζουν άκρη.

Κάθε παρόμοια διαδικασία είναι και άσκηση διαφάνειας, άρα περιέχει και την έννοια του ελέγχου. Το ερώτημα είναι,αν με αυτές τις πρακτικές "θολούρας", δίνουν ( έστω και συμβολικά) μήνυμα προς την κοινωνία πως όλα είναι ξεκάθαρα και ΔΕΝ φοβούνται κάθε έλεγχο.

Έχω την γνώμη πως όλα τούτα, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: Αδιαφάνεια, προχειρότητα και συγκάλυψη.
Είναι πολύ περισσότερο, η αίσθηση ιδιοκτησίας που διακατέχει τη σημερινή Δημοτική αρχή. Τα χρήματα των Δημοτών όμως, δεν είναι θεωρία για να το ερμηνεύει καθένας όπως νομίζει. Η οικονομική διαχείριση είναι και αφορά σε γεγονότα-πράξεις με αποδείξεις.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι που τους αναγκάζουν να κλείσουν βιαστικά " τις μαύρες τρύπες" των οικονομικών. Διότι ποιος ξέρει τι θα γίνει αύριο που αλλάζουν τα πράγματα; Και αν ψάξουν με σύστημα στοιχεία, παραστατικά, αναθέσεις, αγορές και ανακαλυφθούν φίδια τι θα κάνουμε;

Άλλωστε δεν έχουν γίνει και λίγα το προηγούμενο διάστημα. Στην δικαιοσύνη βρίσκονται, μη ξεχνιόμαστε.

Την επόμενη μέρα των εκλογών τίποτα δε θα είναι ίδιο και το ξέρουν. Δε θα μπορούν να αποφασίζουν μόνοι και χωρίς έλεγχο.
Ούτε να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες με λίγα χιλιόμετρα πίσσας το τελευταίο εξάμηνο, με λεφτά που παίρνουν από την περιφέρεια και μετά να βγάζουν φωτογραφίες για το έργο που "κάναμε".

Θέλουν δε θέλουν θα αλλάξουν τα πράγματα

Γ. Κακλαμάνης

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york