Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Γ. Πατούλης: Ο Δήμος Φυλής μπορεί να κερδίσει το στοίχημα μιας ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης αξιοποιώντας και την πολιτιστική του κληρονομιά

Γ. Πατούλης: Ο Δήμος Φυλής μπορεί  να κερδίσει το στοίχημα μιας ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης αξιοποιώντας και την πολιτιστική του κληρονομιά
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αττικής μετέβη στο Δήμο Φυλής.
Πρώτος σταθμός του κ. Πατούλη ήταν οι υπηρεσίες του δήμου Φυλής που αφορούν στην εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα πρασίνου, πολεοδομίας, καθαριότητας και φωτισμού.
Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχιακό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Χ. Παππού, παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους, παραγωγούς και πολίτες, ενώ είχε συναντήσεις και με  εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Χ. Παππού, ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.
Ειδικότερα έγινε αναφορά στις δυνατότητες αξιοποίησης και αποκατάστασης  του ΧΥΤΑ, στη δημιουργία του πάρκου ηλιακής ενέργειας στο χώρο του ΧΥΤΑ, καθώς και στις δυνατότητες πολιτιστικής και τουριστικής ανάδειξης της περιοχής.
Ο Γ. Πατούλης επισήμανε πως ο Χ. Παππούς είναι ένας άξιος δήμαρχος που έχει υλοποιήσει υποδομές που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της περιοχής και πρόσθεσε πως είναι δεδομένη η διάθεση και από τις δύο πλευρές για μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, προς όφελος των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως μπορούν να αξιοποιηθούν ειδικά προγράμματα προκειμένου  ο Δήμος Φυλής να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη με την ταυτόχρονη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
 «Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Βαθμός πρέπει να λειτουργούν ως συνεργάτες μέσα σε ένα πλαίσιο εξωστρέφειας. Η Περιφέρεια οφείλει, πέρα από κομματικές ταυτότητες, να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης έργων με τη στενή συνεργασία των δήμων.
Ο δήμος Φυλής διαθέτει μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά η οποία με τη συνεργασία της Περιφέρειας μπορεί να αναπτυχθεί και να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης θεματικού τουρισμού.
Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι μαζί με την Αθήνα η Φυλή πρωτοστάτησε στη γέννηση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο, όχι μόνο πρέπει να αναδειχθεί, αλλά είναι αναγκαίο και να αξιοποιηθεί.
 Θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου ο Δήμος Φυλής να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί, όχι μόνο ως μια περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής, αλλά ως ένας σημαντικός ιστορικός χώρος,  όπου ενισχύθηκαν οι αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας», τόνισε ο κ. Πατούλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york