Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΣΑΝΑ - Σύντομα η αλήθεια θα επικρατήσει και όσοι υπηρέτησαν το ψέμα θα βρεθούν προ των ευθυνών τους

|

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει με την απόφαση του Γρηγόρη Αποστολίδη, να απορρίψει με παράνομο τρόπο την θέση 35 συλλόγων που θέλουν την σύγκληση Έκτακτης Γ.Σ. για να συζητήσουν το θέμα της διεξαγωγής εκλογών! Η βούληση των σωματείων εγράφη στα παλαιότερα υποδήματα των διοικούντων της Ένωση και το καταστατικό καταπατήθηκε κι έγινε κουρελόχαρτο! Βεβαίως, η συμπεριφορά των κυρίων που δέχθηκαν με 7 ψήφους (έναντι 3 της αντιπολίτευσης) την εισήγηση του κ. Αποστολίδη, κατέδειξε τον αυταρχισμό των ανθρώπων, την έλλειψη σεβασμού προς εκείνους που υπηρετούν το άθλημα αλλά και την άγνοια των κανονισμών και του καταστατικού εκείνων των συνεργατών που καθοδήγησαν την παρέα της συγκυριακής πλειοψηφίας στο ατόπημα αυτό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μπέτσης, που είναι και νομικός, προσπάθησε να αντιτάξει την λογική και τις ισχύουσες καταστατικές αρχές στα παράλογα επιχειρήματα που άκουγε, αλλά η πλειοψηφία των «αυταρχικών» δεν ήθελε να δεχθεί καμία διαφορετική άποψη! Ο μέχρι πρότινος γραμματέας του Δ.Σ. στο άκουσμα όσων διάβασε ο κ. Αποστολίδης, του επιτέθηκε έντονα, λέγοντας: «Καλά, ποιος νομίζεις ότι είσαι και λες με ιταμό τρόπο ότι εσύ και η πρόσκαιρη πλειοψηφία αποφασίζετε να μην γίνει συνέλευση εφόσον την ζητούν τα σωματεία; Ξεχνάς ότι αυτά τα σωματεία σε ψήφισαν; Δεν μπορείς, λοιπόν, να στερείς το δικαίωμα των μελών να συζητήσουν σε Γ.Σ. για εκλογές… Αυτό θέλουν, και ό,τι και να κάνετε, δεν θα τις αποφύγετε»!

Ο κ. Μπέτσης επικαλέσθηκε τα άρθρα του καταστατικού που καταπατήθηκαν, επισημαίνοντας ότι οι σύλλογοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε θ’ αφήσουν οποιονδήποτε Αποστολίδη να αποφασίζει γι’ αυτά, χωρίς αυτά...

Ο «αποπεμφθείς» πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος, μίλησε στο συμβούλιο πολύ ψύχραιμα, κι αφού κατέστησε σαφές ότι οι ομάδες απαιτούν Έκτακτη Γ.Σ. διότι η Ένωση βρίσκεται σε τραγική διοικητική κατάσταση, έθεσε το προσωρινό προεδρείο προ των ευθυνών του, τονίζοντας και πάλι ότι καταστρατηγείται το καταστατικό και αγνοείται η βούληση των συλλόγων.

Επίσης, επέμεινε ότι είναι νομικά διάτρητη η απόφαση για την απόρριψη του αιτήματος 35 σωματείων!

Μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο κ. Παπαμακάριος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Απόψε έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε το αληθινό πρόσωπο του Αποστολίδη, που κοιτάει με κάθε τρόπο να φαλκιδεύσει την βούληση των σωματείων να απαιτήσουν Γενική Συνέλευση, αφού αυτά μας έφεραν στην διοίκηση με την ψήφο τους. Και αντί να δεχθεί το νομότυπο αίτημα των 35 ομάδων, τους γύρισε την πλάτη, βασιζόμενος στην συγκυριακή πλειοψηφία. Πάντως, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Τα σωματεία κατάλαβαν πλέον ότι δεν τα υπολογίζει κανένας απ’ αυτούς που διατείνονται ότι κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ΕΠΣΑΝΑ. Εμείς τους επισημάναμε τις ευθύνες που ανέλαβαν και τονίσαμε πως ό,τι και να κάνουν, στο τέλος και συνέλευση θα γίνει και θα έχουμε εκλογές! Οι εκπρόσωποι των συλλόγων πρότειναν από τις 22/9 να πάμε σε εκλογές, κι αυτοί αρνήθηκαν! Και ανέχθηκαν να εκστομίζει την βαρύτατη ύβρη ένας νεαρός παίκτης, ότι η Ένωση έχει γίνει μπουρδέλο και να μην τιμωρείται! Τι άλλο θέλετε για να αποδειχθεί ότι η Ένωση βαδίζει από το κακό στο χειρότερο; Πείτε μου».

Ο φόβος ότι θα χαθεί η «καρεκλίτσα» του Δ.Σ. έχει καταλάβει τους ενεχόμενους στο διοικητικό «πραξικόπημα», που πρώτη φορά συμβαίνει στην -μικρή έστω- ιστορία της ΕΠΣΑΝΑ. Αντιλαμβάνονται οι συγκυριακά διοικούντες ότι δεν έχουν καμία τύχη να επανεκλεγούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν χρόνο παρουσίας στις καρέκλες τους… Στόχος είναι να αποφύγουν την αντικατάστασή τους πριν τον νέο χρόνο, ώστε να συνεχίζουν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο να καταστρέφουν ό,τι υπάρχει ακόμη όρθιο, με τις ανιστόρητες και παράνομες αποφάσεις τους! Όμως, αυτό το παιχνιδάκι δεν πρόκειται να τραβήξει για πολύ, διότι τα σωματεία είναι τα κύτταρα του αθλήματος κι αυτά καθοδηγούν τις διοικήσεις των Ενώσεων. Χωρίς ομάδες δεν διεξάγονται πρωταθλήματα και φυσικά όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, οι σύλλογοι που δεν εισακούσθηκε το αίτημά τους για σύγκληση Γ.Σ., δεν θα έχουν καμία διάθεση να μετέχουν σε πρωταθλήματα που διεξάγονται σε παράνομες συνθήκες από μία υποτιθέμενη διοίκηση που δεν τηρεί το καταστατικό και υποπίπτει σε σωρεία λαθών, ενώ τόσο το Δ.Σ. όσο και η Πειθαρχική Επιτροπή λαμβάνουν ύποπτες αποφάσεις!

Η απαξίωση της Ένωσης είναι πλήρης και οι δημόσιες ενέργειές της τείνουν να καταστούν υποβολιμαίες (καθ’ ότι παράνομες), ώστε να παραταθεί ο χρόνος παραμονής των ευκαιριακά διοικούντων στις θέσεις τους, παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των σωματείων-μελών της Ένωσης. Πάντως, σύντομα η αλήθεια θα επικρατήσει και όσοι υπηρέτησαν το ψέμα θα βρεθούν προ των ευθυνών τους.

http://neaepsana.blogspot.gr/2015/11/blog-post_34.html

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york