Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση για τον απολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και τη βράβευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων από τον Δήμο Κρωπίας για την αντιπυρική περίοδο 2015 (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Κρωπίας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κρωπίας για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2015 και τη βράβευση όλων όσων συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμβάντων που προέκυψαν στη διάρκειά της.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά κυρίως για την πολύτιμη συμβολή τους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και την άψογη συνεργασία που είχαν τονίζοντας ότι χάρη σε αυτή τη συνεργασία η φετινή αντιπυρική περίοδος είχε θετικό πρόσημο για την περιοχή χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολούθησε η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, ο οποίος έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό της δράσης και των ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής καθ’ όλη την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήταν μια χρονιά με σαφώς λιγότερα συμβάντα σε σχέση με τις προηγούμενες, με εξαίρεση βεβαίως τις περιπτώσεις της μεγάλης φωτιάς του Υμηττού, της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Μαλακάσα και των αποπειρών εμπρησμού σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στον δήμο Κρωπίας αλλά και το περιστατικό στη Μερέντα Μαρκοπούλου, που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια, ο κ. Φιλίππου ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωγραφική ενότητα της Ανατολικής Αττικής και συνεισφέρανε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν και έκλεισε λέγοντας ότι θεωρεί σκόπιμο να προσδιοριστούν από τώρα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ενόψει της νέας περιόδου και προτείνοντας η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής να ξεκινήσουν άμεσα (εντός της χειμερινής περιόδου) σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών αλλά και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πυρκαγιών μέσα από επισκέψεις σε σχολεία και συναντήσεις με πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους, ΚΑΠΗ και εθελοντές, ώστε να γίνει καλύτερη προετοιμασία ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναφέρθηκε στον θετικό – σε γενικές γραμμές - απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου που ήταν αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Περιφέρειας, Δήμων, Δ/νσεων Πολιτικής Προστασίας, εθελοντών).

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις όλων των παραβρισκόμενων – καλεσμένων της εκδήλωσης, οι οποίοι εξέφρασαν την ευχή να συνεχιστεί στο ίδιο κλίμα συνεννόησης και αλληλοβοήθειας η συνεργασία όλων των φορέων με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και τον Δήμαρχο Κρωπίας του Πυροσβεστικού Σώματος, των εθελοντικών ομάδων δασοπυροπροστασίας, των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας των δήμων, της Περιφέρειας Αττικής και των συνεργαζόμενων φορέων για την αντιπυρική περίοδο 2015 και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δεξίωση που παράθεσε ο Δήμος Κρωπίας προς τιμήν των βραβευθέντων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλος, ο Διοικητής Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Τζοΐτης, ο Διοικητής Π.Υ. Λαυρίου Πύραρχος Χαράλαμπος Χιόνης, ο Διοικητής Π.Υ. Κορωπίου Πύραρχος Σπύρος Πέτρου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, εκπρόσωποι του ΣΠΑΥ, του ΣΠΑΠ, από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής ο πρόεδρος Σταύρος Ιατρού, εκπρόσωποι των δήμων και των Δ/νσεων Πολιτικής Προστασίας αυτών καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων - οργανώσεων από όλη την Ανατολική Αττική.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york